fredag 18 september 2009

JULKALENDERN

Jag ÄLSKAR att kolla på julkalendern. Eller ... det är ju inte alltid som den lever upp till förväntningarna, som förra året t.ex. Usch va kass den var tycker jag! Vad är det för fel med att låta julen vara varm och mysig, när resten av året ändå är hypat och trendigt? Jag avskydde verkligen "skägget i brevlådan". Jag får obehagsrys när jag tänker på den. Den och den extreeeeemt sega och tråkiga "Marias barn"...jag fan somnade och jag var ändå inte gammal när den gick, men jag minns de tråkiga ritade teckningarna och den sega rösten som berättade.
Men sen finns det ju UNDERBARA julkalendrar, som "Julens Hjältar", "Kaspar i Nudådalen", "Trolltider" och många fler. Jag hoppas årets kalender blir en höjdare.
Julens hjältar är för övrigt helt genialisk i sitt manus, tänk om jag kommit på det... ahh...vilken lycka!


Vilken/vilka är er favoritjulkalender genom tiderna????

Här följer en lista, skriv en kommentar och berätta vettja

/Jessica

6 kommentarer:

 1. Jag hade glömt bort Ture Sventon! Den är klart bäst. Annars är ju paradåren 1989-1993, lär ju inte komma sådana bra julkalendrar igen.

  SvaraRadera
 2. Varför minns inte jag vilken kalender "Liv i luckan var"? Jag har googlat nu, men det ringer ingen klocka. Någon som kan hjälpa mig minnas?

  Jensan: Ture och du kanske kan köpa en sommarstuga ihop? Jag ville i alla fall alltid ha Tures matta han reste runt på

  SvaraRadera
 3. JAA!
  Min morfar ÄLSKADE ALbert & Herbert så för ett par år sedan köpte jag deras julkalender på VHS till honom och mormor i julklapp. Han blev väldans glad=)

  SvaraRadera
 4. Sunes Jul helt klart! Den slår allt!

  SvaraRadera
 5. EeeBee: Snöbollskriget mellan Pappa Rudolf och Granntanten är fortfarande något av det bästa i tv-väg. OCH när Håkan lägger pepparkaksdeg i strumporna =)

  SvaraRadera