tisdag 29 september 2009

RUSTA
Har nu börjat lassa upp sina julsaker i butiken ( i alla fall i Linkan ute i Tornby). Min mamma var och hälsade på i helgen och då var vi ut dit och blev som små barn när vi upptäckte julgrejerna. Tyvärr hade de inte fått upp allt i fredags (så vi åkte dit på lördagen också för att kolla ...). Men nu kanske de har det, om inte så kan ni gå in p åderas hemsida och kolla. Det finns mycket charmigt.
t.ex:
"Gör dina egna julkort", kostar bara 50 kr.
Eller de här snygga brun/beiga glaskulorna för 70 kr. De skulle passa bra i min julgran. Men jag fick faktiskt lila hjärtan att hänga i granen av mamma i helgen och det kommer passa ännu bättre.

Jag har nog sagt det förut, men jag gillar ju Rustas julsaker. De är billiga och har mycket roligt och kitshigt, det gillar jag jättemycket.

De har även billigt julklappsapper och jag köpta faktiskt några rullar i fredags när jag var där. Jag gillar ju både enkelt enfärgat och väldigt tomtigt julklappspapper. Så jag har en salig blandning, men det är roligt att slå in paketen, jag älskar att samla dem under granen och sitta och titta på fina paket...jag är väldigt lättroad =)
De här små glasfigurerna till granen tyckte jag var sktisöta. Charmigt att ha små ekollon i granen tycker jag.

Lite julklappar blev det även köpt i helgen och jag och mamma satt och slog in dem i vardagsrummet och drack kaffe efter en lång höstig skogspromenad. Det var mysigt.
Nu känns det liksom som att jag kommit igång med julen på riktigt. Men det irriterande är att då kickar verkligen sista rycket i skolan in också och det är sjukligt mycket att göra nu. Men julen kommer ju oavsett och vi åt faktiskt saffransskorpor och kollade på en av julfilmerna i lördagskväll och julmyste lite i förväg. "En galen jul" är verkligen INGET jag rekommenderar om man inte är under 11 år och gillar typiska barnfilmer. Den var verkligen inte värd mer än den tian jag betalade ... tur !!!
Nä, nu ska jag krypa ner och läsa Frankenstein (dagens boktips )

/Jessica

6 kommentarer:

 1. Testing testing :)

  Jag har letat efter julprylar i affärerna men hittills inte hittat nånting! Får åka en sväng till Rusta för att stilla mitt behov...

  SvaraRadera
 2. wohooo! Nu funkar det. får man fråga vad en juljunkie knarkar mest inför julen? stämningen, glitter, julsånger eller paketinköp kanske???

  SvaraRadera
 3. Tjena! Jag lade till din blogg bland mina länkar.. Hoppas det är ok!

  SvaraRadera
 4. Julbloggen: Självklart!!! Jag lägger till din =)

  SvaraRadera
 5. Kul att kolla i affärer nu. Min make fyller år några dagar före jul, hos oss har julen alltid varit "färdig" då, alltid lika stressigt, men skönt att få några mysdagar då.

  SvaraRadera
 6. Hannele:
  Jag tycker också det är härligt att börja gå i affärer nu. Jag behöver inte köpa något, bara strosa runt, titta, lyfta och insupa stämningen. Det är det härligaste.
  Jag försöker alltid vara klar till den 20:e med det mesta så de sista dagarna innan jul bara kan användas till mys och det man verkligen vill. Men jag gör i och för sig bara det jag vill när det gäller julen. Den bästa tiden p ååret vill jag ju inte stressa ihjäl mig. Min enda stress runt jul är nog pengarna, som student är det alltid minst pengar i december och ja ... det blir lite tajt. Men julmyset ligger ju inte i det man köper som tur är utan i stämningen.
  Lyllo din man ... det bästa skull eju vara att fylla vid jul... men då kanske folk glömmer en förstår =/

  SvaraRadera