måndag 26 oktober 2009

Julbord


Ja, det börjar bli dags att boka nu om man ska gå och få plats på något mysigt ställe.
Om man hänger i Stockholm med omnejd så kan man få bra koll på julbord i krokarna om man går in på: Julbordsguiden.

För oss andra som inte ska gå, är det ändå mys att gå in och kolla runt. Jag längtar tills det kommer komma helt vegetariska julbord fria från kött i alla julens former.
Lite på grund av det (och att det kostar för mycket) så går jag aldrig ut och äter julbord, för jag kan inte äta så mycket av det som finns att tillgå tyvärr.

Hur gör ni andra?
Går ni ut och käkar julbord? Många kanske går med jobbet???

Ha en fin dag alla
/J

8 kommentarer:

 1. Jag håller med, är vegeterian och äter ju inte heller så mkt på julbordet. Har inte lyckats hitta ett vegetariskt julbord än..

  SvaraRadera
 2. Visst vore det asgött om det fanns en enbart vegetarisk och vegansk del när man går ut och käkar julbord.
  Man vill ju inte käka sig mätt på rödkål, brunkål och grönkål direkt... av flera anledningar.

  SvaraRadera
 3. Håller med, ett vegojulbord och jag hade svimmat av lycka!

  SvaraRadera
 4. Jag och min sambo är också vegetarianer, så det är verkligen sällan som vi går på julbord. Riktigt trist. Jag ser dock fram emot första gången som jag ska fira jul med sambons familj då de alla är vegetarianer/veganer (han har varit vegetarian hela sitt liv). Deras julbord verkar vara toppen! :)

  SvaraRadera
 5. Vi går ibland med jobbet med inte alltid. Vi går aldrig på julbord själv, jag tycker det är för dyrt, dessutom får man ju smaka den goda maten ändå när det väl är jul.
  Brukar ju också vara högre kvalite på den maten man gör själv, och är man skåning vill man ju ha både brunkål och grönkål och ål...

  SvaraRadera
 6. Japp, jag går på julbord! Förra året var jag på 3 st här i Göteborg. UNDERBART!!

  SvaraRadera
 7. Jag är inte vegeterian men jag tycker absolut att det är dags för Sverige att ha vegetariska julbord.

  När det gäller julbord går vi aldrig själva eftersom jag inte vill ha julmat före julafton. Jag får dock göra ett undantag i år eftersom jag och min syster skall gå och se Jill Jonssom på Grand hotell i Sthlm och då ingår ett traditionellt julbord. Jag kommer att försöka hålla mig till fiskdelen eftersom jag tycker att det känns som lite lättare mat.

  SvaraRadera
 8. Lotta: Jag med!!! Men den som väntar på nått gott ...

  Julflickan: Du har det riktigt förspänt med andra ord =)

  G-mamman: Jag håller med, det är för dyrt. Man kan liksom inte äta sig upp i kostnaden. Eller jag orkar inte göra det i alla fall, men vissa kan nog. Jag gillar nog också att hellre äta hemlagad mat som jag vet är ordentligt gjord och på bra råvaror. Jag har aldrig ätit brunkål ... tror jag, men eftersom jag ska fira i skåne i år så kanske jag får det???

  Elin: Shajste!!! TRE julbord. Jag hade nog tröttnat halvägs in i det andra tror jag. Jag vill nog hellre vänta till julafton. Men jag kan tänka mig att käka jullunch istället t.ex.

  Tina: Schysst med Jills konsert, den hade jag också velat gå på.

  SvaraRadera