söndag 29 november 2009

1:a advent

Så var det då äntligen dags. 1:a advent har kommit. Här ligger dimman tjock som i en Dickensbok och det känns helt okej. LIte sol och kyla hade varit bättre eftersom vi ska på julmarknad idag, men men, man tager vad man haver. Och det har jag gjort i helgen.

Imorse fick vi varsin adventspresent och tände första ljuset i den hemmagjorda Ernst-citat-advents-ljusstaken. Mycket hög mysfaktor vill jag påstå.Hyacinten som införskaffades igår bor i en tom konservburk, sånt gillar jag. Bara lite bling på så ser det helt rätt ut.
Här är sambons paket
Och här är mitt
Jag fick en Yoshi till samlingen och Jens fick en massagegrej så jag kan massera hans onda rygg och fötter + att det faktiskt blir en present till mig själv också när han får göra samma sak på mig. Man får inte vara dum när man köper presenter ;)
Risgrynsgröten puttrade på spisen och samtidigt gjorde jag polkaknäck för första gången i mitt liv


Snart är det dags för julmarknad, men först en liten "jullunch" om bara Thuresson och Nilsson behagade komma för nu river magen av hunger.

p.s. jag är förövrigt typ, kanske, lite klar med mitt exjobb. d.s.

6 kommentarer:

 1. Ha ,ha jag gillar gris-staken. I vår familj äter vi inte kött och förra året ärvde vi en stor porslins julgris som sover;och när jag ser den känns det fridfullt. Här får alla små grisarna lite julefrid. Eller som sjuåringen sa; det är synd om grisarna som aldrig får fira jul :)

  SvaraRadera
 2. Men gu´va mysigt ni har firat den första advent! Själv råkade jag hamna i nån slags bakbonanza, så jag ahr inte suttit ner och njutit så mycket.
  men haft ganska kul. ;)

  SvaraRadera
 3. Hannele: Det är rätt mysigt nu faktiskt =)

  Metronyx: En tackar och bockar! det var det första julpysslet och pyntet jag och min sambo gjorde ihop och som nu är tradition. Här äter vi ju inte heller kött och glitter är ett måste, så gltitergrisar passar oss bra =)

  Juljunkie: Ja, jag är nöjd =)
  Nu har vi även varit på julmarkand och sen julpysslat och umgåtts med vänner fram tills för en timme sedan så nu är vi alla trötta men glada =)
  Bakbonanza låter för övrigt underbart !

  SvaraRadera
 4. Verkar som ni haft en jättemysig
  1:a advent. Jag ÄLSKAR er Ernst-ljustake. Fantastisk bra idé!

  SvaraRadera
 5. Det är så man myser själv när jag läser det

  SvaraRadera