onsdag 9 december 2009

December och på jakt efter den julstämning som flytt
Var är December någonstans?
Var är den månad som jag som liten alltid älskade mest? Då jag med rödmosiga kinder och näsa kom in likt en uppstoppad korv i overall och drog av allt i hallen och stod där i långkallefjonger och tjocktröja och fick varm choklad och skogaholmslimpa med ost på ? Var är december med en massa snö, så pass mycket så morfar fick ploga väg före mig så jag skulle kunna komma till skolan? Var är december med midvinterblå himmel, kyla och snölycktor?
Var är snön?
Och var i hela vetet är kylan? +6 grader igår och finstrilande regn, men herregud det kan ju den minsta barnunge förstå att man inte kan ha en sådan december. Jag blir nästan arg på ett sådant där 5-års vis. D.v.s. armarna i kors och plutande underläpp. Jag kom visserligen aldrig någonstans med plutande underläpp för då sa familjen "akta så inte fåglarna kommer och bajsar på läppen på dig när den sticker ut sådär" och det var ju inte värt att riskera, så jag drog villigt in den igen. Men lite så känns det faktisk.

Sen beror min julstämning lite på att vi är mitt i en flytt och just nu är lägenheten nerpackad och vit, och jag gillar INTE den trendiga vita julen. Vi fick börja flytta in i söndags och igår var vi i lägenheten några timmar och plockade upp lite grejer. Eftersom jag har världens bästa sambo såg han till att vi julpyntade lite så det kändes lite juligt i alla fall.

Jag var lite glad ändå, men inte riktigt haha =)

I förrgår var jag till ortopeden med mitt onda knä för att se om något ska göras. Ska det sparas, kapas eller bara karvas lite i det. Ingetdera just nu, som tur var, utan en avvaktning som kanske blir OP längre fram. Men inte på den här sidan 2009 i alla fall och det känns bra.
På väg hem gick vi genom Gamla Linköping, och för er som inte varit där kan ajg säga att det är värt det, speciellt på julen. Helst ska det såklart vara snö, men det funkar ändå. Bilderna blev lite suddiga bara, men en annan gång får jag om dom.

7 kommentarer:

 1. Hoppas julstämningen (och snön!) kommer snart! Och att ni kommer på plats i nya lägenheten snart!

  SvaraRadera
 2. Lotta: Ja, det hoppas jag också. Och en sak kan jag säga såhär på rak arm: Inte en flytt till i december!!!

  SvaraRadera
 3. Eeeeehh min flytt då, hoppas du inte tänker dra dig ur och låta stackars Danne och lilla Jens göra det tunga jobbet?
  Jag kommer ju givetvis att axla rollen som arbetsledare och stå bredvid och peka med hela handen.

  SvaraRadera
 4. Ja lyssnade på en debatt om globalwarming idag där man säger att vi människor är oskyldiga till uppvärmningen. Hur som helst kan vi vara överens om att det är alldeles för varmt nu :(

  SvaraRadera
 5. Peter: Såklart du kommer...du är ju ändå en diktator ut i fingerspetsarna. Varför skulle jag dra mig ur??? NU har jag visserligen "minigris" i armen men jag pallar. Fast knät kanske inte pallar alla dina trappor...får se det som gratisträning.

  Metronyx: Ja, jävla människor vi är, förstöra julen såhär för oss själva. Blir bara kolbit i strumporna i år ;)

  Fast det är rätt läskigt. Ja gär inte lastgammal och det var väääldigt vita, snöiga och kalla decembrar när jag var liten. Eller så minns jag bara de bra =/?

  SvaraRadera
 6. Visst är det tråkigt? Men skönt att höra att det inte bara är jag som känner så här. Jag funderade på vädret också men kom fram till att stress är den verkliga julstämningsdödaren.Jag tror att jag nästan längtar lika mycket som eleverna til lterminsslutet...

  SvaraRadera
 7. Fridolin: Ja, du har rätt. det är den förbenade skolstressen som förstör. Men nu har jag precis kommit hem från avslutad praktik och har en vecka kvar i skolan och sen är jag FRIII...typ =)

  SvaraRadera