lördag 2 januari 2010

...julen varar än till påska ...

Nja, inte riktigt så länge kanske. Men för mig har julen alltid hållit på fram tills den 13:e januari då min alldeles egna födelsedag tar vid. Den 14:e åker granen ner och julsakerna bort. Det brukar alltid lämna ett stort tomrum och mörker efter sig och är alltid lite sorgligt.
Samma sak kommer hända med den här bloggen. Den har juleljus t.o.m. den 14:e januari och sedan tar något annat vid, vad som tar vid är inte riktigt bestämt ännu, men något som inte är julrelaterat, men likväl pyssel, bak, kitsh, kreativitet och inredningsrelaterat lär det bli. Men om detta återkommer jag.

Idag ska min mamma åka hem. Det har varit sköna dagar (bortsett från den spenderad på akuten) som lett till att jag snart är klar med mitt virkprojekt, som jag dessvärre inte kan visa upp än för det är en present. Men ni kommer få se det, men inte riktigt ännu. Mamma har suttit och stickat vantar åt min sambo, som blir klara idag antar jag och dom är jättesnygga. Jag ska också lära mig sticka snygga, ej för spetsiga vantar nu.
Mitt julnördande har inte kommit från min mamma, snarare har jag nog smittat henne och sedan har hon tagit sitt julnördande några steg längre än mig. Tänkte lämna er med lite bilder så ni får se hur hon har det hemma hos sig. Det är alltid lika mysigt att komma "hem" i december/runt jul och få mysa bland alla ljus och tomtar.


Hallspelgeln får alltid färgade lampor som inramningDen gamla vepan har hängt på samma plats sen jag var liten

Toaskylten har jag målat någon gång för ca 15 år sedan
Mamma har broderat den fina tomten som får hedersplats i hallen varje årJag älskar skenet av de gamla hederliga pappersstjärnorna.Jag tycker de är mycket finare och mysigare än alla de moderna gigantiska stjärnorna.
Jag har fått min kärlek för färgade lampor från mamma, för så har det alltid varit ända sedan jag var liten och det är läääänge sedan nu.
Aj lavv krambjörnar
Var jularna verkligen bättre förr ???
På besök i tomtelandet

The pride and joy of the christmashome

3 kommentarer:

  1. Mysigt. Vi hade en likadan kyrka hemma nr vi var små. Undra var den tog vägen? Ska bjuda på lite bilder från min jul på västgötaslätten så snart jag hinenr sätta mig ned.Har varit lite lat med blogguppdateringarna det senaste. :)

    SvaraRadera