fredag 22 oktober 2010

Årets första ... SNÖ!

Igår när jag stod och borstade gaddarna ropar min sabo: "Kom och kolla!"
Jag visste på en gång var som var på G - SNÖ.

Och mycket riktigt det snöade stort och mycket, till en början försvann det när det tog mark, men efter ett tag la det sig.
Jag trodde att det skulle vara borta när jag vaknade, men jag möttes av detta:
(Ja, bilderna är suddiga, de är tagna med inzoooooooomning genom våra vågiga 50-talsfönster...så ha överseende)

Ja, liiiite liiiiite är det som ligger kvar nu och det försvinner nog snart.
Men såhär ligger det till: Jag älskar julen (om någon trodde nått annat), jag älskar vintern, jag älskar snö .... men jag vill faktiskt inte att det ska komma riktigt än. Det är så jobbigt att ta sig till jobbet och svårt nu när man har kryckor och ...ja, ni fattar. Men till första advent, om det väntar en månad - DÅ kan det få lägga sig!

Tänkte även bjuda på en bild av mitt EXTREMT provisoriska fågelbord - en gammal kakburk. Som tur är ÄLSKAR birdisarna bordet ändå - så nu ska jag halta ut och fylla på för just nu sitter det en trupp hungriga små fjäderbollar där ute och tittar besviket på mig.
So long!

4 kommentarer:

 1. Från och med mitten av november så vill jag att snön ska lägga sig. :)

  Skulle också vilja ha fågelmat ute på altanen, men jag tror att det skulle reta katterna för mycket. De skulle vilja ut hela tiden och skrämma bort fåglarna, så de skulle ändå inte våga komma hit. :(

  SvaraRadera
 2. Vi har fått lite mera snö än er. Kakburken var ett smart allternativ själv har jag slagit upp fågelfrö i min blomlåda.

  SvaraRadera
 3. Mamma: ja, om de varit och PLOGAT så är det ju rätt mycket.
  Det är skyttetrafik på balkongen nu kan jag lova. Men de skiter som fan---lite räligt!

  SvaraRadera
 4. Vi fick lite snö här på Öland också, men inte så det låg kvar på marken. Slog in de första julklapparna igår. Bror med fam var hemma i helgen. De kommer inte hem till jul, så jag har julshoppat och julmyst redan för att kunna skicka med dem deras julklappar! Nu räknar jag ner till advent då jag får börja pynta! Kram Marie

  SvaraRadera