onsdag 20 oktober 2010

Tanter och årets första snö i LKPG

Min vana trogen fick jag en ny "tantkompis" på busshållsplatsen när jag skulle ta mig hem från jobbet som jag besökt på förmiddagen.
Vi pratade om mitt knä såklart (kryckorna drar ju uppmärksamheten till sig) men även om SNÖ.

Den här lilla tanten berättade då att igårkväll (citat): "Innan jag gick till vila..." så hade hon tittat ut och då snöade det minsann + att hon såg en bil åka förbi med snö på taket. Och imorse när hon kom ut och skulle gå till bussen då låg det något vitt där och då kände hon sig tvungen att känna med foten, och jovisst; det var snö!

Underbar tant som gillade snön hon också. Men inte halkan, det försvårar för mycket när man ska ta sig ut som gammal. Jag förstår henne, det är ju som att vara 80+ när man har kryckor så jag bävar för dagen då man blir det på riktigt. Men gode guud va gött det ska bli att bli tant. Då ska jag fika och äta kakor dagarna i ända och innan jag går till vila, ska jag avsluta med lite sherry - det är så härligt tantigt.
Hoppas hon får en fin dag.
Själv kan jag inte lsuta tänka på förra vinterns snö - åh va underbart det var!

12 kommentarer:

 1. jag ser att träna att falla är bästa chansen, anmäla sej till en judoklubb..

  SvaraRadera
 2. Härlig tant! :) Förra vintern var verkligen vacker!

  SvaraRadera
 3. Måste erkänna att jag inte är riktigt lika förtjust i snö sedan jag började köra bil till jobbet. Särskilt som våra vinterdäck har dubbar och man har infört dubbdäcksförbud i vissa delar av stan. Blir väl till att köpa nya (DYRT) eller ta av dem och sen på igen när jag kör ut ur stan? :D

  Skämt åsido, snö är mysigt och tantkompisar roliga. Särskilt när de säger "gå till vila". Får man sånt språk automatiskt eller kommer den yngre generationens tanter (och vi?) stå och säga "Det är fett svårt att få paran att räcka när pensionen är så gay"...?

  SvaraRadera
 4. Sv: aj, tanten var mysig och såg himla pillemarisk ut, sånt gillas!

  Fridolin: JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR!!!!!!

  "...paran att räcka när pensionen är så gay..."
  Jag garvar IHJÄL MIG HÖGT HÄR!!!!!
  Va i hela vetet betyder det? fyf-n va gammal man börjar bli när man fattar noll av sånt. Vadå para och framförallt: VADÅ "gay"????
  Vilken innebörd har det´- för jag antar att det inte handlar om homosexualitet eller engelsk glädje???

  Det kanske blivit så sedan jag lämnat den stockholmska söderförorten...eller så är det bara åldern som talar...jag får nog gå till en liten förmiddagsvila snart... ;)

  PS. Jag hoppas det faller sig naturligt att få tantspråk DS

  SvaraRadera
 5. Vad härligt :)
  Påminner mig om min syster. Hon fick barn förra året, och en av sakerna hon verkar mest glad för med det är alla pensionärer som småpratar med henne om den lille, haha!

  SvaraRadera
 6. Tess: ÅH! Nästan den bästa anledningen med att skaffa en bebbe: Alla tantkompisar man får på köpet =) hahahahaha

  SvaraRadera
 7. SV: Vet du vad, jag och min syster kom fram till samma sak igår kväll innan vi somnade. Helt onödigt att köpa den, vi köper som vanligt chokladkalendrar istället ;)
  Mums med satsumas! Är ensam i helgen så jag funderar på att köpa lite Annas pepparkakor och satsumas och kolla på The Holiday eller Love Actually! :) Har du något mysigt inplanerat för helgen?

  SvaraRadera
 8. Haha, gamla tanter är så gulliga. Älskar jul-tanter! Sånna som stökar runt och bakar lussebullar och står i hela julen :) sån var min mormor då hon levde.

  SvaraRadera
 9. Är det Gamla Linköping?

  Sv: Jag såg att det är risgrynsgröt i när jag läste receptet. Men jag tyckte faktiskt att det var ganska gott.

  SvaraRadera
 10. Näe vad fuskigt! Jag som bor åtminstone i Norrland light har inte fått se den mängden snö än.

  Hoppas att allt är bra med dig. :-)

  /Helena

  SvaraRadera
 11. Rakt översatt skulle det bli något i stil med "Det är väldigt svårt att få pengarna att räcka till när pensionen är så dålig". På skolan jag är nu är allt son är dåligt "fett gay", en användning av ordet gay som jag argsint debatterar för döva öron...

  Para är sk. miljonsvenska för pengar. Det användeer mina skolbarn inte så mycket mer än på skämt, men är vanligt i invandrartäta områden. tror det är lånat från turkiska.

  Nu fick du världens språklektion här på morgonen! ;)

  SvaraRadera