söndag 11 september 2011

Julvört


Jag kunde inte låta bli!!!
Familjen behövde bröd i frys och till frukost 
och där låg vörtpåsen och hånade mig i skåpet så jag slog till, och plötsligt fanns där:
Säsongens första vörtbröd 
som doftar ljuvligt i det Lalolandiska hemmet!
En hel del fusk såhär tidigt - jag vet. 
Men som min sambo precis uttryckte det;
Jag längtar till julen - enough said!

//J

8 kommentarer:

 1. Ser jättegott ut kanske jag också ska baka bröd idag.

  SvaraRadera
 2. Brödet ser ju jättegott och mjukt ut! Tillsammans med smör smakar det nog mums, men INGET slut surdegsbröd med smör och mammas julskinka ;)

  Hur gjorde du julvörtet? Skulle så gärna vilja få ett bra recept, och detta bröd såg så gott ut.

  SvaraRadera
 3. Åh har du en sambo som är likasinnad? Jag trodde att de mest stod bredvid och suckade och trodde att vi julknarkare var konstiga idioter...
  Nu blev jag lite avundsjuk :-)

  SvaraRadera
 4. Bettan: Tycker jag du ska !!!

  Lina: Jag kör på Santa Marias vörtpåse (finns bland bakgrejer och mjöl i affären) på påsen finns receptet. Jag brukar skippa ölen, det går bra med vatten bara. Jättelätt och supergott. Sen kan du ju välja bort russinen om du inte gillar - jag gör en med och en utan för det blir två bröd av påsens innehåll! Lycka till!!!

  Tomtens dotter: Ja, jag har tur. Han är nog inte lika frenetiskt jultokig. Han är mer rejält julmysig. Gör egen senap, älskar julkortskvällarna, den gamla julmusiken...ja, helt enkelt rätt fantastiskt att vi fann varann =)

  SvaraRadera
 5. Oj vad gott det låter! Första vörten varje år är alltid något speciellt med. Längtar lite dit nu =).

  SvaraRadera
 6. Ja, J verkar ha en hög toleranströskel för jultosserier. Själv har jag en man som älskar jul, men bara mellan första advent till nyårsdagen. Så i går kväll blev han hårt nedröstad av oss andra tre som bestämde att vi skulle se Madagaskars julspecial, när Alex skjuter ned tomten av misstag. D muttrade nåt o fel årstid och skakade på huvudet åt oss tre lite mer julentusiastiska sällar. Tur att jag har mina stormtroopers vid min sida : D

  SvaraRadera
 7. Jag tycker det är helt ok att julfuska så mycket man känner för så länge man inte tröttnar förstör julkänslan för sig själv. Alla är vi olika och jag tröttnar inte på t ex julmlusik även om jag börjar tjuuvlyssna på hösten, jag har sparat en flaska glögg osv. Livet är för kort för att inte unna sig lite julmys i vardagen ;)

  SvaraRadera
 8. Så gott!! Lika bra att njuta av lite jul redan nu för annars blir ju allt så kort tid ;)

  SvaraRadera