måndag 24 oktober 2011

Jultävling och Julminne

En tävling pågår hos Jul i Tomteverkstan. 
Det är Emelie som lottar ut en goodiebag med jultema och hemmapyssel. Den vill jag vinna och tänker självklart vara med. Du kan också vara med om du vill, klicka på bilden så kommer du till tävlingen. 


Mitt bästa julminne...det är väldigt svårt att välja, det finns så många. Men jag måste nog säga att trots alla lyckliga och fina jular under barndom och uppväxt så är det nog ändå sista julen med morfar som slår högst.
Det var julen för 3 år sedan. Han hade börjat bli lite sjuklig men var vid gått humör och lika tramsig och skämtsam som vanligt. Vi var många som höll på att duka det stora bordet i matsalen på min mosters herrgård och morfar satt i köket och skar upp lax. Han hade några paradrätter som var "hans" liksom, och laxen var en av dem.
Men så tyckte han att lyset var så dåligt i köket för att skära tunna, fina skivor så han "tvingade" mamma att sitta och hålla en stor bygglampa så han kunde se ordentligt. Det var min morfar i ett nötskal : "En lösning är aldrig långt borta". Jag skrattade väldigt mycket när jag såg det här och tog såklart ett kort... När jag tänker tillbaks på den där sista julen med morfar så hade den inte kunnat bli så mycket bättre.
Det är mitt bästa julminne!
//J

8 kommentarer:

 1. Vilket enormt fint minne du delar med dig av.

  SvaraRadera
 2. Vilket fint och roligt minne! Det ser väldigt kul ut när hon sitter där med stora bygglampan. :)
  Sv: Jag kom precis hem från jobbet och möttes av denna ljuvliga glöggdoft, mmm! :)

  SvaraRadera
 3. Fan va' underbart, du borde vinna på bilden enbart : ) Bygglampa, ha ha! Men vad då, poäng för kreativitet ska han ha. Förstår att du saknar din morfar !

  SvaraRadera
 4. Sv: tack! Ska försöka mig på en knallrosa gris snart! :) Det blir en riktig samling..

  Fint minne!

  SvaraRadera
 5. Jag börja skratta så jag grina när jag såg kortet. Ja det var en jul
  hinsatt minnas.

  SvaraRadera
 6. Så fint. De minnen som kan få en att skratta trots att man sörjer är verkligen värda mycket.
  Sv: Haha, men rosa kan ju vara lite kul. Hos mig hade det inte passat, men det är väldigt härligt när folk vågar ta ut svängarna :)

  SvaraRadera
 7. Vilken härlöig bild o vilket minne du delar med dig,

  SvaraRadera
 8. Jag menar vilken härlig bild o vilket fint minne du delar med dig av.

  SvaraRadera