måndag 14 november 2011

Amelia Jul ... och lite andra jultidningar.

I år har jag nog  spenderat lite väl mycket pengar på jultidningar. Några helt uppåt väggarna rätt och några käpprätt neråt.
Jag ÄLSKADE Hemmets Journals julmagasin, Isabellas och MatMagasinet Julspecial. Underbara julhem, Drömhem & trädgårdar och Hemtrevligt julspecial har också varit bra tycker jag.
Men den som aldrig upphör att underhålla, sprida stämning och glädje är ändå: Amelia Jul.
Förra året var jag lite sådär halvskeptisk. Men i år så var det liksom rätt på något sätt... förutom den rätt trista framsidan med P. Whalgren på (som förövrigt är väldigt likt omslaget på hemtrevligt) så tycker jag den är rätt.
Visst, den har inga flådiga hus i vitt och naturfärg, men den är liksom så som folk är mest och det är nog därför jag gillar den så mycket.
Det ser ut hemma hos människor där som det gör här på något sätt. Inga tillrättalagda kuddar och halvhängande, frodiga plädar över soffkanten, - utan rakt upp och ner diskbänksjulbord på något vis. Jag gillar´t, det passar mig.
Sen att jag önskar mig det perfekta huset med de tillrättalagda plädarna är en annan sak ;)

Tidningen jag gillar minst (hittills) är nog Hembakats julspecial. Ganska trista recept, men himla fin att titta i.
Det känns lite som att många av tidningarna har jag redan bläddrat i - det är lite samma sak. Men så är det och det är väl bara att ta det inda med det goda antar jag. 
Jag gillar dock att både Hembakat och Amelia har recept på djurkakor/godis - roligt inslag!
Jag har inga husdjur, men tänker att det är uppskattst av folk som har och så kan det ju vara kul att ge som gåbort-present om man ska hem till någon dog- eller cat-lover.

Ikväll ska jag bläddra i magasin och äta apelsiner, eller pimpa apelsinerna med nejlikor för att göra min sambo glad som gick och längtade efter lukten igår.

Vem/vilka är era favoriter för året - och vem/vilka gillar ni minst?

 bilden kommer från: boklusensbokblogg

//J

4 kommentarer:

 1. Jag brukar ALLTID köpa Amelia Jul, men måste erkänna att jag valt bort den i år... pga omslaget. Ledsen, men även om Leila är överexponerad så är det inget mot årets märkliga promo av Pernilla. Varför? Jag köpte Piccadilly skivan som alla andra på åttiotalet, och hon kan sjunga högt men sen förstår jag inte. Sen håller jag med om "Hembakat" att det var ovanligt trista recept för att vara den tidningen, den brukar glänsa även recept-mässigt men nu var den seg. Har inte blivit imponerad av en enda tidning i år, fast då har jag ju inte läst Amelia Jul ; P

  SvaraRadera
 2. Jag prenumererar ju på Allt i hemmet så deras tidningar får jag ju automatiskt, sen har jag köpt Isabellas, Allers och Drömhem & Trädgård bara för att komplettera liksom. Hembakat har jag läst hemmas hos mamma och pappa. (Herregud- det framgår ju med önskvärd tydlighet att jag är juljunkie...).

  Isabellas är nog min favorit av dessa. De lyckades komma med nya idéer, coola färgkombinationer i dukningar och ändå gav tidningen mycket julfeeling. Efter det kommer nog ändå Allt i hemmet. Tyckte de gjorde ett fint julspecial (även om det var väl likt föregående år). Drömhem & Trädgård var också helt okej men jag hade väldigt höga förväntningar då jag tyckte att de lyckades väldigt bra förra året.

  Håller med om att Hembakat inte innehöll så mycket nytt under solen men jag tycker att fotona var väldigt läckra.

  För övrigt anser jag att Pernilla Wahlgren bör osv...

  SvaraRadera
 3. Lite egen "reklam" Om ni kommer över senaste nummret av Hemmets veckotidning, Nr 47 adventsnummret så är det på första uppslaget ett repåortage från vårt vinterland :-)

  SvaraRadera