torsdag 1 december 2011

Fågelhus a´la nature

I går när jag gick genom domkyrkoparken i blåsten stannade jag vartredje meter och plockade en eller flera grenar och pinnar från marken. Jag hade nämligen en plan  - en plan att göra en fågelmatare.
Idag satte jag planen i verket.


Du behöver

Talgbollar/jordnötspåsar, natursnöre, terrakottakruka och pinnar (gärna lite starka - själv hittade jag bara halvmörkna, men hoppas på att det håller ändå)


Bryt en stabil pinnbit som passar i krukan och knyt snöre runt. Placera snöret genom hålet och pinnen i krukans botten - det blir upphägningsannordningen.
 
Trä en ny bit snöre genom talgbollarnas nät och trä även dessa snörstumpar genom hålet i krukans botten. 


 Ta sedan en längre, lagom stor pinne och kör även denna genom krukans bottenhål. Se till att den tråcklas fast och sitter där den ska så den inte åker ner.


 Knyt snörena runt pinnen samt fäst en pinnbit som "stopp" på ovansidan... och ...


 VOILA!
Nu kan fåglarna både ha mat som håller sig torr och de har en pinne att sitta på. Nu får vi hoppas att ingen fet kråka kommer och knäcker grenen bara.


I morgon ska jag hänga ut den i trädet på baksidan

//J

4 kommentarer:

 1. Finafina pysselJessica! guuud vilken fin! Hoppas verkligen att pinnarna håller så att ni får njuta av alla fina vinterfåglar :) Kram från den andra pysselJessican ;)

  SvaraRadera
 2. Åh jag vill också mata fåglar. Det brukar vara makens domäner, men jag funderar på att göra nåt liknande din fina krukidé.

  SvaraRadera
 3. Vad piffigt! JAg har sett varianter där man häller fett blnadat med frön i och sen stelnar men detta var ju supersmidigt.
  Jag letar nu efter en som man kan ha i fönstret. skruva in i fösnterkarmen. Vår balkong kommer ju inte bli klar för än vecka 7 så där kan jag inte hänga...

  SvaraRadera