fredag 7 september 2012

Och Blossavinnaren är...


Yuzu Ingefära

Blossa 2012
Bild från blossa.se

 

 Blossa skriver:

"En höglänt och frostbiten sluttning i ett avlångt land i fjärran östern. Långt bort från allt vad glögg heter. Här växer yuzufrukten vilt – och har så gjort sedan samurajernas dagar. 800 mil bort möter för första gången den japanska frukten svensk glöggkultur. Och här, i vårt lika frostbitna och avlånga land i väst, står den nu klar att avnjutas. Resultatet av det osannolika mötet mellan svensk tradition och fjärran österns frukt. En lika utsökt som välbalanserad starkvinsglögg med yuzufruktens smak av både grapefrukt och mandarin – en smak som samspelar väl med ingefärans kryddighet."


Jaha, vad känner ni inför det här avslöjandet? Jag är sugen. Låter gött och jag gillar ingefära supermycket så det här kan nog bli hur bra som helst. Det hettar så gött i kröppa när man är frusen å.

//J

5 kommentarer:

 1. Det låter spännande! Ingefära är ju så gott, längtar tills att man kan få smaka den. :)

  SvaraRadera
 2. Som du påpekar är ju ingefära värmande av sig själv. Jag tror den här kan bli ganska gott. Tänk denna glögg till julsushi ha ha : )

  SvaraRadera
 3. Supergod. Den kändes nästan hälsosam :-)

  Håller med förresten, den nya headern är snygg (även om jag gillade den gamla väldigt mycket; personlig i allra högsta grad och väldigt charmig)

  SvaraRadera