onsdag 17 oktober 2012

Isabellas jul och 101 Ideér

När jag kom från Stockholm i söndags låg 101 ideér hemma och väntade på mig. Glad i hågen bläddrade jag igenom den för att se om jag hittade något kul och jag både gjorde - och inte gjorde det kan man väl säga.
101 ideér är en tidning som enligt mig är väldigt ojämn. De gånger den är bra är den så sjuuuukt bra. Men de gånger den är kass så är den så dålig så man nästan skäms. En del saker kan vara rätt (enligt min uppfattning) fula och lite "barnsliga" och kan kännas som att de kastats in i tidningen för att fylla ut. Men en del andra saker är superfina, roliga, smarta och triggar mig till tusen.

 Det här julnumret tycker jag dock var mysigt. Allt föll mig inte i smaken med det gör det väl aldrig till 100%.
Jag tycker det är kul med ett korsord i år och jag gillar att det är mycket enkla saker att göra med små medel. Blosterarrangemangen (som var väldigt många-utifrån hur jag kategoriserar blomsterarrangemang) gillade jag väldigt mycket. Ibland är det enkla det som är finast.
Det jag blev besviken på i det här numret var faktiskt "julens goda"-avdelning. Den var ju finast i färgerna och tilltalade mig rent estetiskt, men recepten och utförandet var trist.
Trots det ändå värd att läsa om man gillar DIY och vill göra saker som inte tar så lång tid och inte behöver vara så dyrt!

Isabellas Jul: 

 Det är något magiskt över den här tidningen. Jag som gillar, färg, kitsch, högljudda diskussioner och annat blaffigt etc etc. bara totalt landar när jag läser den här - det är så himla skönt! (och så är det med alla nummer, inte bara julens) Det är lugnt och behagligt och går liksom sakta fram och litar på sin läsare på något sätt. Det gillar jag. Sen är det OTROOOLIGT inspirerande och julmysiga bilder i den som jag kan förloras i. Layouten på tidningen är också behaglig och tilltalande och den här ger mig väldigt mycket stämning när jag läser. En sak jag gillar är t.ex. steg för steg-recepten i bilder, eller pysselgrejerna i naturmaterial.Det är också kul att de har lite annorlunda recept och inte bara ständigt dessa saffransbullar med kesella (som för övrigt inte gör något speciellt för degen)
Isabella kommer ju faktiskt med ett julnummer till - den 27 november - så där har man tur om man gillar den här tidningen. Väl värd att köpa så gör det - du som inte hunnit än!

Återkommer om vad jag tycker om Allers, den har ja ginte hunnit igenom så mycket än!
Vad tycker ni andra???
//Jessica

6 kommentarer:

 1. Jag håller helt med dig angående 101 Ideer. Ojämn kvalitet, men vissa guldkorn finns. Personligen tyckte jag Allers var lite bättre. Det du sa om den ätbara avdelningen håller jag särskilt med om, jag fann den aningen märklig.

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig köpt en jultidning i hela mitt liv! Är sådär otålig med att läsa tidningar, läser bara rubrikerna och ger upp.. haha.

  SvaraRadera
 3. sv: :D Tack så mycket, tycker det är riktigt kul att julblogga och man lägger mer energi på något man tycker är riktigt kul! :}}}

  SvaraRadera
 4. Jag köpte Isabellas idag. Den var sådär. Inget jag kände att jag måste göra direkt. Sen var det ett par pyssel där dom hänvisar till olika sajter för att titta hur man gör. Då förlorar det lite av meningen med att köpa en tidning tycker jag. Jag vill lixom ha allt på samma ställe.

  För övrigt har du en underbar julblogg! Full koll på de saker jag vill veta! Tack!

  SvaraRadera
 5. Jag gillar verkligen Isabellas tidning. Jag köper den endast då den kommer ut vid jul. :)
  Idag köpte jag 101 idéer. Har inte bläddrat i den ännu!

  SvaraRadera