söndag 21 oktober 2012

Julgran i krukaBild från Blomsterlandet.se

Det blir mer och mer poppis att ha granen i en stor kruka istället för i en synlig julgransfot. Det här var uppe på  någon av julbloggarna för några veckor sedan. Nu minns jag inte vem som skrev om det, men idag på Mio så såg jag en pefekt "kruka" för julgran. Så jag tänkte lämna tipset för den som söker.
Krukan är i fejkskinn(hoppas jag), lite mjuk men med styrsel och klädd med något slags lakansväv på insidan - så det krävs ju en kruka inuti till granen. Men den kändes perfekt för ändamålet; Julgran i kruka!

259 kr på Mio Möbler.
               Vad kör ni? Julgran i fot, i taket eller i kruka???

Annars har jag varit superjulig idag eftersom min sambo gjort gubbröra på danskt rågbröd med julmust till lunch  - riktig söndagslyx!

7 kommentarer:

 1. Jag har en gammaldags fot i gjutjärn som är helt värdelös, får inte plats med nå vatten och granen står alltid snett. Vill ha i kruka men tror att våra granar är för stora och det är svårt att få dem att stå stabilt. Får klura lite på en lösning.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är supersnyggt, skrev om det för nån vecka sen! Jag vill testa hugga två små granar i skogen och ställa i någon slags kruka/hink framför bron i år :) Men då är det ju det där att hitta perfekta granar.. det är ju nog svårt att hitta bara en innegran!

  SvaraRadera
 3. SV: Angående Nokia N8 - klart smaken är som baken! Jag gillade kameran, men själva telefonen krånglade från första början, stängde av sig, var inne på reparation flera gånger och blev bättre men inte helt ok. Fanns dåligt med appar till den, t ex för geocaching. Dock är kameran till iPonen inget vidare, jämfört med Nokian... aldrig helt nöjd...

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det är snyggast i nån form av kruka eller korg, förra året hade jag den stora i en gammal lövkorg och små granar i zinkhinkar, otroligt snyggt! :)

  sv: Tack så jättemycket! Skall försöka pyssla med dom nu i veckan :)

  SvaraRadera
 5. Jag skulle gärna vilja ha granen i en kruka, aldrig tänkt på det innan först alla tips jag sett i år :) Men känns så svårt att komma åt å vattna och så.. speciellt jobbigt när den börjar att barra.. :/

  SvaraRadera
 6. Tycker det är snyggast i en hink/kruka tror att jag ska försöka fixa det i år

  SvaraRadera
 7. gillar det jättemycket, ser så där härligt rustikt ut. Har bara svårt att se hur man faktiskt ska göra. Fylla hela krukan med jord och sen trycka ner granen? Ställa ner den och sen fylla på med stenar eller liknande?
  Har en klassisk lite grönröd fot, ingen skönhet men fungerat väl. Men det gällde att uppfostra barnen att inte dra i granen för stadig är den inte :)

  SvaraRadera