tisdag 13 november 2012

Arvegods i juletid

I helgen när vi var i Skåne hos min sambos släkt så fick vi med lite saker hem som hans farmor har gjort. Tydligen var farmor Bertha ett geni vid vävstolen, och vi fck med några dukar hem. Den rödvita ska vi använda till jul är det tänkt. Det är så roligt att ha saker från släktingar med när man firar tycker jag. Dels sätter det karaktär på pyntet, och personen som arvegodset kommer ifrån finns med i tankarna under julhelgen. Ett bra sätt att minnas sina nära och kära som gått vidare.


Har ni något arvegods till jul som alltid är med och har en säker plats bland tomtar och glitter?

//Jessica

9 kommentarer:

 1. Arvegods är de bästa julsakerna! Personligt och sentimentalt värde i dom sakerna.

  http://jinglealltheway.blogg.se/

  (ny julbloggare)

  SvaraRadera
 2. Å vad fina! Jag har massor av julsaker och juldukar efter min mormor, Även makens farmor och farfar fick bidra till samlingen när de flyttade från Stallgatan i lkpg till servicelägenhet. De hade bott över 60 år i samma lägenhet och samlat på sig åtskilligt med saker och ting.
  Det mesta av mitt julpynt har någon form av affektionsvärde så "it´s a straw down memorylane" varje år man tar fram dem.
  Kram från Åtvidaberg och Camilla

  SvaraRadera
 3. Å vilken skatt!! Och vilken farmor! Håller helt med dig, det är de där personliga sakerna som gör att det inte blir som ett uppslag i en Elloskatalog. Kännas eget och med minnen. Vårda dessa skatter ömt!

  SvaraRadera
 4. Jag har en Staffan-ljusstake och en duk som Farmor har broderat efter Farmor och Farfar. Dom finns inte med mig längre. Även om jag fått barn och ser deras glädje på jul saknar jag fortfarande Farmor och Farfar. Dom gjorde så det blev en riktig jul.

  SvaraRadera
 5. Min gammelmormors egengjorda julbonader, jag älskar dem. Även min styvfarmors bonader och dukar. Samt julgranspynt från mormor.Det är mest tygklenoder inser jag nu : )

  SvaraRadera
 6. Sv: Kära Jessica, detta var ett inlägg ämnat för dig!

  SvaraRadera
 7. Jag har nästan bara arvegods. Massor av min mormorsmors julpynt och massor från min farmorsmor. Ääälskar gammalt pynt, så att säga :D

  SvaraRadera
 8. jag har nog inget arvegods däremot har jag något som du gjort när du var liten. som ska vara framme varje år.

  SvaraRadera