måndag 5 november 2012

DIY-snöglober

Här försöker jag slänga mig med rätt termer vettni. DIY - en term som retar gallfeber på  min sambo av precis samma anledning som det retar gallfeber på mig när Leila envisas med att säga " cinnamon cookies" när det i Sverige heter kanelkakor. Jaja, parantes i julandet.

Jag såg på ett program på barnkanalen förra året när de gjorde egna snöglober och sen har jag sett det  i några olika jultidningar också och nu blev planen satt i verket.
Jag som samlat glasburkar i oändlighet fick nu äntligen användning för dem. En påse plastdjur för 5 kr på myrorna, vattenfast lim, glitter/paljetter och glycos och så var det klart! (och så tid förstår...torkning tar ju ett tag)

Men jag gillar resultatet - sådana här ska jag göra nästa gång jag passar någons barn!Varför jag inte tog några bättre bilder vet jag inte....men ni fattar principen =)

//Jessica

10 kommentarer:

 1. Fina de blev, har oxå samlat några få små burkar som jag tänkte göra någon fina snöglober. Ska bara inhandla innehållet. :)

  SvaraRadera
 2. Älskar snöglober. Har gjort några men mitt lim var tydligen inte det bästa för just nu innehåller en glob en simmande ekorre och den andra en gran i flera delar. Inte så snyggt... Ser mest ut som ett stilleben öve jordens undergång. Får öppna och limma på nytt. Återkommer...

  SvaraRadera
 3. Vilka fina! Jag är också på gång att göra snöglober. Vad använder du för glitter och var köper man Glycos?

  SvaraRadera
 4. Stylish! Älskar att du har rosa glitter, men hade inte direkt väntat mig vit snö... :-)
  Härligt med allt du delar med dig i din härliga blogg - tack!

  SvaraRadera
 5. Har också funderat på att göra snöglober, men längre än så har jag inte kommit. Fint!

  SvaraRadera
 6. Va fina. Kanske något vi kan göra när jag kommer ner. Puss o kram.

  SvaraRadera
 7. Det måste jag prova på. Roligt!

  sv: Ja, lite kanske! Men den här boken utspelar sig bara under ett dygn ;)

  SvaraRadera