fredag 22 november 2013

Julig choklad- och apelsinkaka med chokladdig glasyr

I går hade vi vänner över på pumpasoppsmiddag och självklart ville jag baka något lite julinspirerat till efterrätt. Det blev en enkel, men väldigt god, apelsin- och chokladkaka.


Jessicas apelsin- och chokladkaka med chokladdig glasyr

2 ägg
2 dl socker
2 3/4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (äkta)
50 g smör
1 dl mjölk
Skalet av en ekologisk väl tvättad apelsin
50 g riven choklad (valfritt med mörk el. ljus)

Chokladdig glasyr
1 dl grädde
150 g choklad (valfri)

Kakan: 
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker - vispa ner.
Smält smöret och ha i mjölket - vispa ner.
Tvätta apelsinen, riv skalet och rör om.
Riv 50 g choklad ner i smeten och rör om.
Häll i smörad och bröad form.
Grädda 30-35 min på 200 grader.
Låt svalna innan du har på glasyren!!!

Glasyren: 
Häll grädden i en liten kastrull. 
När den blivit uppvärmd rör du ner chokladen och rör tills chokladen smälter och glasyren tjocknar. 
Häll glasyren över den svalnade kakan och dekorera med vad du tycker passar.
NJUT!

/Jessica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar