tisdag 30 september 2014

Alladinaskens nya överaskningar

Läste precis på facebook att Alladinasken får TVÅ nya praliner i år och att två gamla försvinner!!!
Såhär skriver Marabou:

[...] Snart är julen här och Aladdintiden med den. I år fyller Aladdin 75 år och därför blir julen lite extra spännande. Vi lanserar en jubileumsask i begränsad upplaga och vi har även utvecklat den traditionella Aladdinaskens utseende och innehåll. Den stora förändringen hittar vi inne i asken där vi har bytt ut två smaker, Körsbär i Likör och Trillingnöt, för att lämna plats till två nya, Hallonlakrits och Fläderblom. Några av er känner säkert igen Hallonlakrits, den var nämligen er favoritsmak i Pralinmaskin-spelet. Fläderblomspralinen har tagits fram i samarbete med Josefine Baummann som blev Årets Konditor 2011. [...]

Jag är supertaggad inför det här! På facebooksidan är det en massa missnöjda miner om pralinerna som försvinner, men jag välkomnar förändringen. Såklart är det en massa som precis som mig mig är glada åt förändringen. 
    Jubileumsasken är också något jag ser fram emot. Jag hoppas den blir i plåt som den de hade någon gång på 90-talet men att den ser sådär lite "gammal" ut (Ja, jag älskar plåtburkar!) Och den här pappkartongen här under ser också snygg och upphottad ut - GILLAR'T !!!

Bild från Alladinaskens facebooksida

Vad tänker och tror ni om det här kära julmedmänniskor?

14 kommentarer:

 1. Spännande, även om jag kommer att sakna körsbärslikören!

  SvaraRadera
 2. Hallonlakrits lät gott, körsbär i likör brukar aldrig bli uppäten hos oss dock skulle trillingnöten bli saknad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig, förutom med trillingnöten då, den är så trist tycker jag.

   Radera
 3. Jag kommer inte att sakna dom gamla pralinerna men blev förvånad över trillingnöten som brukar gå åt först när asken öppnas. Såg i affären igår en tillfällig Alladinask som såg ut som i gamla tider. Fin förvisso men jag köpte ingen. Såg dessutom julmust och pepparkakor så nu drar det väl igång :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, då måste den här förskräckliga förkylningen ge sig så jag orkar pallra mig iväg till en affär och köpa mig en burk!!!!

   Radera
 4. Jag blev också förvånad över att trillingnöten ska bort!? Nästan så att man börjar fundera på om det är 1:a april idag eller så..?
  Men fläderblomspralinen kan nog vara god, hallonlakrits återstår att se, en god kombination i sig själv, men den passar inte riktigt var som helst...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också på fläder -. om den inte blir för söt som koncentrerad flädersaft.
   Jag är faktiskt inte alls förvånad över att trillingnöten försvann. Den känns som "vanligast" och något man kan köpa i chokladkakeform och få trippel (hö hö hö) så mycket av då =)

   Radera
 5. Jag kommer verkligen sakna körsbär i likör:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt att du gillar den som försvinner - men kanske ett ypperligt tillfälle att testa göra egen?

   Radera
 6. Tar alltid trillingnöt först så kommer att sakna den:( Får väl göra den själv i år då. Nyheterna tycker jag ej föll mig i smaken alls, men vi får se!

  SvaraRadera
  Svar
  1. eller så köper du en chokladkaka "Helnöt", de smakar likadant och du får mycket mer än två ynka praliner =)

   Radera
 7. Trillingnöten var min favorit tills jag blev allergisk mot nötter. Körsbäret = äntligen! Fast min man gillar den.

  Hallonlakrits är en god kombo!

  SvaraRadera
 8. Spännande med hallonlakrits...jag tål iaf inte nötter så jag kommer inte sakna trillingnöten.

  SvaraRadera
 9. Spännande med hallonlakrits...Jag tål inte nötter så jag kommer inte sakna trillingnöten men däremot körsbärslikören som ingen förutom jag gillar.

  SvaraRadera