söndag 9 november 2014

Adventsstart - en smygis.

Med fogar som krånglar och begränsad tid att klara av att stå upp så insåg jag att det kanske var lika bra att börja lite smått med att adventsfixa. Och vad börjar man då med? Jo, det TRÅKIGASTE såklart: Att STRYKA och sätta upp gardiner!!!

I fredags tog jag tag i detta projekt - det tog sin lilla tid och som tur är så är jag lång i strumplästen (186cm) så jag behöver inte upp och klättra på stolar eller så utan behöver bara sträcka upp armarna så når jag gardinstängerna... allt har sina fördelar. Det kändes genast mysigare och juligare inne, men resten av pyntet får vänta i alla fall någon vecka till - dock vill jag gärna ha en hel del klart tills det är dags för bebben att komma - så jag kanske småstartar i veckan redan....vågar jag det?
Här ser ni julgardinerna i vardagsrummet.


I dag åkte i alla fall balkongslingan fram och den lyste så mysigt när vi kom hem efter den litterära salongen nu i kväll.

Lite trist med grön gräsmatta och gröna träd i bakgrunden...
När vi åkte bussen hem var det tänt en del julbelysning inne i stan och jag såg minsann två ljusstakar och en julstjärna i ett fönster - någon mer än jag är sugen på att starta i Linköping med andra ord!!!

//Jessica

4 kommentarer:

 1. På onsdag åker jag till Linghem! Kommer även dundra runt i Linkan ett par dar.
  Så vem vet om du ser en orange kortis på gatorna är det kanske jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. oH, måste tipsa om lite affärer du kan kolla in i i stan i så fall:
   Esq som ligger vid stora torget, Hos Rudholms som ligger "bakom" stora biblioteket, utmed storgatan ligger en som ....ja har jättemycket fint(rätt dyrt, men att kolla är också kul) och som jag nu såklart glömt namnet på....Men om du ska fika så tipsar jag om Babbettes Café - supermysigt i en gammal kyrka. Ligger lite ovanför Trädgårdstorget (torget där Panduro ligger). Hoppas du får en bra tid i LKPG.
   Lunch: Buffen på Taste of thai eller Djingis!!!

   Radera
 2. Vilken fin ljusslinga :) Jag vill också ha sådär med lite granris i, får se om jag lyckas få tag i något snyggt att slingra runt min ljusslinga till jul.
  Kan bara trösta dig angående fogkrånglet: för mig försvann allt direkt efter förlossningen. 11 dagar efter förlossningen kan jag vara ute och gå med vagnen hur långt som helst utan att känna något alls. Inte ens på sjukhuset kände jag av det. Så vi håller tummarna för att det blir likadant för dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. SLingan är ett fynd från Rusta förra året - 99 kr och 3 meter och funkar hur bra som helst.

   Jag hoppas verkligen mina fogar känner likadant. Antar att ryggen kommer vara lite småpaj efter all snedbelastning, men tanken att kunna gå ordentligt igen...oh the bliss!
   Skönt att det släppte för dig på en gång - det tänker jag att det kommer göra för mig å.

   Radera