söndag 16 november 2014

Knäcka nötter på rätt sätt...

Alltså det här med nötknäckning vid jul...
Jag älskar nötter och knäcker dem gärna, men det finns ju alltid vissa dilemman med detta:
1 - Du får helt enkelt inte upp nöth-vetet för att den antingen "rasar ur" greppet, eller är för hård och du för svag i nyporna.

2 - Hela nöth-vetet KROSSAS brutalt och kvar finns typ inget förutom skalflis blandat med nötkross - vilket är helt omöjligt att "rensa".

3 - De där mandlarna...de är ju liksom "Platta" och måste stå på sidan i vår gamla 40-tals knäckare och det går helt enkelt inte att ha sönder dem hur mycket du än försöker.

Men så såg jag de här nötknäckarna och jag blev kär.
Den första här med ekorren är ju snygg som prydnad på julens gottebord så den borde en kunna köpa bara därför.
Hittad på Concept Cove i Gamla Lkpg
Och så den här sista URCOOLA och SUUUUUPERkitschiga roboten som bara är ett måste. Ni vet när man ibland bara blir sådär KÄR i en sak. Så kär blev jag i de här två ...och jag vill ha båda två!!!

Finns på Coolstuff. se
 Köper ni alltid nötter på jul?
I ärlighetens namn så köper jag nog fler än jag äter - men nötter är en sådan ska jag "måste" köpa för att det är tradition.... fånigt, men sant ;)

//Jessica

5 kommentarer:

 1. Den där ekorren bar superfin. Vi köper alltid nötter till jul men då alla äter nötter så tar de alltid slut

  SvaraRadera
 2. Haha, men så söta uppfinningar. Jag äter gärna nötter men knäcker dem inte av olika anledningar så vi har slutat köpa nu.

  SV: Nepp, avskyr saffran så här blir det inget sånt i. Vi borde ha gjort en variant med vaniljkesella och en utan känner jag för det är svårt att jämföra men jag tror att de blev kanske lite sötare och lite saftigare :)

  SvaraRadera
 3. Min pappa ÄLSKAR att knäcka och äta nötter, så när vi firar lilla julafton med honom hemma hos mig så brukar jag köpa nötter. Annars så blir det bara skalade nötter till alla julbak:)

  SvaraRadera
 4. Vi köper också nötter varje år, dock är det bara pappa som äter dem. Jag gillar bara mandlar och cashewnötter som vi numera också brukar köpa :)

  SvaraRadera
 5. Jag förstår att du blev kär i dem! Vi köper nötter varje år, men det ligger alltid kvar nötter i skafferiet när julen är slut...

  SvaraRadera