tisdag 6 oktober 2015

Ungsrostad blomkål med a twist of christmas.

Ja, den här blomkålen ser ju inte mycket ut för världen, för det här är inte någon "snygg rätt".  Men den är sjukt god OCH ... det luktar pepparkaka i hemmet när man lagar den!
Så vill ni ha en liten christmas touch på middagen någon dag så testa det här - supergott med de indiska kryddorna och passar till lax väldigt bra (kött också antar jag).
Passar även att ha på buffé då man kan göra väldigt mycket av det och går att äta lite avsvalnat.


Ungsrostad blomkål med indiska kryddor (4 port - eller typ 2 om man äter det istället för t.ex. potatis till middag för den minskar i ugnen rätt rejält)

1 kg blomkål
2 msk olja
1½ tsk garam masala
1 krm curry
1 krm gurkmeja
1 krm salt

Dela blomkålen i bitar. Blanda kryddorna med oljan.
Lättast är att gegga runt allt med händerna i en skål eller på en djup plåt. Rosta i ugnen på 225 grader tills blomkålen mjuknat och fått färg, ca 20-30 min.

3 kommentarer:

  1. Blomkål är underskattat helt klart!

    /Julilunna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men eller hur!
      Jag glömmer bort mellan varven hur gott jag tycker det är. Jag älskar att äta det rått med dipp...magen tycker kanske inte att det är toppen, men ändå!

      Radera
  2. Mums! Älskar ugnsrostad blomkål, det här ska provas, helt klart!

    SvaraRadera