måndag 30 november 2015

Mustprovning

Sambon kom hem med den här i fredagskväll: En Nygårdamust som lagrats på romfat i sex månader.

"Romfat...fancy!", tänkte vi och smakade av den senare på kvällen. Men vilken katastrofal besvikelse. Jag har väl aldrig smakat maken av vattning julmust!
Man kände en tydlig romsmak och även om jag inte är ett fan av rom sådär, så var den god. Men smaken försvann liksom lika snabbt som den kom och musten i sig var tunn och blaskig. Det gjorde att smaken också kändes lite artificiell och liksom som en tillsats, mer än att den verkligen lagrats.
Eller som smbon sa: Känns som de tagit bottensatsen, spätt ut den och säljer som "speciell"...

Hade de bara fått till den där fylliga must-kolsyrekonsistensen med en smak som dröjde sig kvar hade den varit en hit. Men nu ... nä, inget jag rekommenderar- trist!

Någon annan som smakat- va tyckte ni i så fall?

/Jessica

2 kommentarer: