fredag 9 september 2016

...och så var det det här med glöggsmaker...

Läste precis hos "Johanna firar jul" om Saturnus nya glöggsmaker för säsongen; Åkerbär, Vår finaste Premium och Polkagris.
Jag kan liksom inte låta bli att tycka att det känns som Saturnus är glöggens Loka - alltså med galna smaker De Luxe! (vill tillägga att jag är en storkonsument av Loka i galna smaker så det är en hiss, inte en diss) För varför inte smacka smaklökarna rakt in i gommen och hoppas på det bästa när en ändå ska göra lite nya smaker varje år?

Jag älskar konceptet och jag gillar Saturnus glögg jättemycket ... däremot har jag inte tyckt om någon av deras "galna" smaker hittills.
Minns ni den där hallon-Lakritsskalle(finns ju fortfarande), fy satan va obehaglig. Men!!! - en mycket rolig idé och BRAAA att någon vågar tänka utanför flaskboxen.

Samma sak med "Lusse-glöggen" och "Pepparkaksglöggen" - hualigen. Päron och Mandarin-glöggen gillade jag, men de är inte så "crazy". Och den där "delicatobollsglöggen" har jag inte smakat (gillade inte Lokas Delicatobubbel bör tilläggas) men det känns inte som en kombo jag skulle uppskatta även om delicatoboll och glögg är gott var för sig.  - någon som har testat????

Om jag själv skulle göra en glögg så tänker jag att Melonglögg skulle vara gott. ... eller "ren" hallon eller hallon och choklad (älskar kombon annars).
Eller nötglögg ... hasselnötsglögg - låter inte det som en perfekt höstglögg?

Från vårt glöggpartyt 2013 
Vilken glöggsmak skulle ni vilja se i hyllorna?


/Jessica

5 kommentarer:

 1. Själv älskade jag lusse och pepparkaksglöggen. Men jag är ju glöggnybörjare så ju sötare och sliskigare desto bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men då har du ju hittat rätt hahahaha, glögg är ju hysteriskt sött och hysteriskt gott ... I rätt smak ;)

   Radera
 2. Delicatobollsglöggen kunde jag ärligt talat inte få ner, den var för sliskig helt enkelt. Annars föredrar jag nog lite friskare och fruktiga smaker på glögg, sånt som funkar bra ihop med de klassiska julkryddorna (kanel, ingefära & nejlika) liksom, varför inte rabarber om man nu ska tänka utanför boxen? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rabarber kanske kan funka. Jag gillar också friska smaker. Men så älskar jag också Lucias chokladglögg... 😊

   Radera
 3. Hej! Är du intresserad av att vara med i en bloggstafett på temat "Julens bästa..."? Mer info finns här: http://sofiesjulblogg.blogspot.se/2016/09/vill-du-vara-med-i-bloggstafett-om-julen.html

  SvaraRadera