måndag 13 november 2017

Årets bästa jultidning

Utan att ha läst alla årets jultidningar - så har jag hittat den: årets, i särklass, bästa julmagasin:

JULEFRID 
- Gammaldags julstämning

 Men alltså den här tidningen har ju allt det som jag tänker och känner att jag behöver när det gäller julstämning:

 - kortare små "notiser" om diverse julrealterade saker

 - Intressanta och informativa små fakta texter om svenskar som "Uppfunnit" julgrejer. Visste ni t.ex. att en svensk kvinna och hennes man, inför julen 1941 gjorde 200 000 gulröda pappersstjärnor. Dessa blev sedan makalöst populära - de var nämligen billiga (2.50/st) och kom därför att kallas "proletärstjärnan". Vips hade de 300 anställda och världens bästa affärsidé. Mannen, Erling Persson, startade senare Hennes & Mauritz...


- Det finns många längre reportage i tidningen. Texten får ta plats och det är skön, lättsam läsning. Här är t.ex. ett reportage om Viktor Rydberg och uppkomsten av hans kända dikt "Tomten".
Sedan finns det längre texter av Ebbe Schön som berättar om uppkomsten och historien kring vår svenska gårdstomte, om konstnärer, recept, andra historiska händelser - många med jultema.

- Sen har vi det stora, härliga korsordet också - älskar korsord!

Det här är verkligen en tidning att sjunka ner i soffan med. Se till att du inte störs, för du kommer vilja sjunka in i texterna och ta dig tid att läsa.

Rekommenderas varmt med andra ord!7

/Jessica

3 kommentarer:

  1. Jag gillar också den tidningen; det finns så mycket julmysigt att läsa i den! Och fina gamla bilder att njuta av och kanske klippa ut...:)

    SvaraRadera
  2. Min favorit av jultidningarna också varje år. :-)

    SvaraRadera