fredag 13 november 2015

Skumtomtefudge

I går kokade jag fudge i två omgångar.
En på vanliga skumtomtar och en på årets smak: clementin.
Nu kan ju inte jag äta fudgen eftersom tomtarna innehåller gelatin, men jag kokade den åt sambon som hade "fredagsfikan" på jobbet i dag. Busenkelt och de som ätit gillar den skrapt!

Clementinfudgen ser ut som ostbitar...

Du behöver: 
1 påse skumtomtar
1 dl grädde
50 gram smör
2 dl socker
100 gram Marabous vita choklad med smak av vanilj

Lägg allt utom chokladen i en kastrull. Dela gärna tomtarna innan - typ dra eller klipp sönder dem.
Koka tills tomtarna smälter - det kan bränna lätt, så rör med en sked hela tiden.
När allt smält tar du kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills den smält.
Häll sedan i bakpappersklädd form typ 20*20 cm och ställ in i kylen att stelna. Skär sedan i bitar  och förvara i kyl.

//Jessica

6 kommentarer:

  1. Såg ju supergott ut, och verkade inte alls svårt. Det ska jag testa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej nej, larvigt enkelt egentligen. Den stelnar fort också - så man måste inte vänta en evighet =)

      Radera
  2. Vilka spännande recept - är sugen på att pröva skumtomtefudge den här julen! Jag inbillar mig att fudge är lite snällare mot tänderna än kola:) Som svågern sade när jag nämnde det: 'det låter som två av mina favoritsaker i ett godis!'

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja absolut. Tänderna sjunker ju bara igenom fundgen, så inga plomber lär ryka i år =)

      Radera
  3. Så gott! Tror du att man kan göra fudgen utan choklad? Tål inte det så bra, men älskar fudge :D

    Ha en fin kväll!
    Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Njää, jag tror inte det. Chokladen binder ihop den, så det kan nog bli svårt. Vet inte vad du skulle unna ha istället...kanske bara smälte ner fler skumtomtar?
      Eller om du gör någon slags variant som om du ska göra egna marshmallows men har ner skumtomtar i smeten också? Det kan nog funka bättre.

      Radera