torsdag 11 november 2010

Snö

Snön ligger kvar, det är bra. Men det är inte bra när det frusit på. Vet ni hur svårt och långsamt det går med kryckor när det är små isvallar överallt på trottoarerna? Det är jag och tanterna i Östergötland som förfäras över sandningen just nu...bussarna ska vi inte ens tala om ;)

Men på väg till jobbet går jag förbi många fina juliga skyltfönster, det här är ett av dom - jag älskar gardinerna.
Tips till alla i Östergötland: Gå rundan "Vinterljus" som är varje år. I år startar det den 14 november. Bilden visar en del som de håller på att sätta upp just nu inne i stan. Det är superfint. Klicka på bilden här nedan för att läsa mer.
Sist men inte minst: Vårt nya fågelbord som småbiirdisarna var livrädda för i ett dygn, men nu är de tillbaka rundare än någonsin.
Jag har så otroooligt ont i knät idag så när jag kom hem la jag mig på soffan och tittade på Ensam Hemma 2 - underbart. Sen somnade jag också medan sambon lagade mat - jag har det allt bra trots allt =)

Trevlig kväll alla.
/Tanten

10 kommentarer:

 1. Jag håller med dig gardinerna är snygga o ert fågelhus är fint.

  SvaraRadera
 2. Underbara juletid och Tina: Tack så mycket. Det är ganska charmigt och på framsidan är det en dörr och en ljugarbänk =)

  SvaraRadera
 3. Vilket gulligt fågelhus! Såklart fåglarna gillar det.
  Här (Roslagen) ligger snön också + isigt. Hoppas ditt knä blir bättre, det är inte kul. (Vet, har också knäproblem.) Man får gå lååångsaaamt...
  (Tack för din kommentar hos mig.)

  SvaraRadera
 4. Det är ett jätterart fågelhus, och tur att fåglarna förstod det till slut. :)

  SvaraRadera
 5. Du älskling, vi har fått klagomål på ena gråsparven som bor på andra våningen. Han ställer tydligen ut soppåsen i trappen och sitter och skränar på bänken utanför. Jag var över idag och skulle knacka på, men jag kom inte ens in genom ytterdörren. Tydligen så brukar han även ha över ett gäng fyllekajor som far ett fasligt liv. Men vi får ta det efter maten.

  SvaraRadera
 6. Fina gardiner o fågelhuset var jättefint. Hoppas hyresgästerna sköter sig o ni slipper fyllkajor (haha)

  SvaraRadera
 7. SV: Jo, det är två veckor till advent men jag har som tradition att ta in mina julsaker efter julmarkanden som äger rum varje år veckan före första advent :)

  Men du, vad avundsjuk jag blir! Själv har jag en julmust i kylskåpet och en påse tomteskum i skåpet - men de får vänta till nästa vecka. Ikväll har det istället blivit överkonsumtion av choklad andra dagen i rad - med andra ord en helt vanlig Lina-kväll ;)
  Hoppas frestelsen smakade mumma och att musten var lika ljuvlig som den alltid är!

  SvaraRadera