fredag 6 november 2009

Amelia Jul

Så kom den då, denna efterlängtade tidning.
Och ja, det började bra, sen fick det ibland sina dalar, men även sina ökande toppar.
Jag gillar ju layouten som Amelia överlag använder i sina tidningar. Jag gillar hur de sprängfyller sidorna med kulor, julklapps tips etc. Jag som är antireklam gillar även en del av deras reklamer, i alla fall de juliga. Men smaken av besvikelse infann sig ändå i julmustklunkandet när jag läste. Tycker tidningen har tappat lite emot tidigare år. Men jag blev skitglad att Ernst var med. Dock hade han kunnat få lite större utrymme tycker jag.

Det kändes som att något fattades. Kanske var det för att jag saknar fler sidor med julpynt och julklappstips. Men jag tycker t.ex. att "mode-delen" som brukar vara jättebra var skral och tunn i år. Hade även hellre haft ännu mer Ernst eller Leila som hade bakfrossa än hon Monika som är fruktansvärd när man ser henne på tv. Mer antikarisma får man nog leta efter. Men det är bara en personlig parantes och kanske inte hör hit egentligen...eller jo, det är ju jag som skriver så det gör det =)
En annan sak som störde mig (jag låter som Bittra-Britta, jag vet) var det totalt onödigt "crazy X-mas i Hollywood", herregud...suck! Känns som någon praktikant från gymnasiet gjort det inslaget.
Gordon Ramsey-inslaget gav mig heller ingenting...eller har tv3 köpt upp koncernen där Amelia ingår och vill lobba för hans program på 3: an?

Pysselsidorna gillar jag! Och kanske är det mer sånt som jag vill ha egentligen. Och sen undrar jag lite varför de inte skippar köttbullarna etc. något år och kör på helt nya "crazy" recept. T.ex. vegetariskt eller veganskt. Eller varför inte något som Baklava eller nått sånt. Etnisk mat är god och intressant mat tycker jag. Men till Amelia Jul:s försvar får jag ändå säga att de har ett "snowfood"- inslag som spränger lite matgränser och det är bra. Gillar även reportaget: "Det hände mig" väldigt mycket.
Jag kommer testa en hel del pysselgrejer och godisrecept, sånt är alltid kul.
Kom precis på att de borde ha med en julnovell eller nått i tidningen varje år, det hade jag gillat.

Så, jag gillar den. Jag kommer bläddra i den fler gånger och jag kommer dekorera saker med små plastrenar och plastgranar precis som Nigella. Men ändå... något saknas och jag vet inte riktigt vad det är... vet ni??

7 kommentarer:

 1. Kanske är jag mer positiv, tycker också om tokerier i stil med "crazy X-mas", man kan spexa till det lite, allt behöver inte vara som... Gordon Ramsey är rolig. Själv är jag inte sååå pysslig, vi har ju en del julböcker också, som man kan hämta tips ifrån. Trevlig helg, kram.

  SvaraRadera
 2. jag ska sätta tänderna i den nu i eftermiddag! *läääängtar***
  Trevlig Helg!

  Hur har du förresten lyckats med att få ett bildspel? Jag KAN inte.. får bara upp bilder på folk som jag inte känner HAHA

  SvaraRadera
 3. Hannele: Ja, du är nog mer positiv, kanske jag reviderar min åsikt. Vi får se =)


  Ulrika:
  Under "gadgets", som ligger under "layout" så finns en grej som heter: Bildspel. Om du klickar runt lite där (bra beskrivning va...!) så kommer alla bilder länkas från din Picasa. Jag tror att alla bilder du lägger på bloggen hamnar där. Det är rätt lätt att bara följa instruktionerna så kommer det snart funka.
  Akta tänderna förresten... och du, drick must till..njuuut!

  Trevlig helg du å!

  SvaraRadera
 4. Vad kul, tack! :) ja det blir mer personligt när det är egna bilder. Närmare jul kommer det ännu mer från när jag bakar och grejar ;)

  SvaraRadera
 5. *ska vänta nååågra veckor till innan jag kikar i min* hihihi

  SvaraRadera
 6. Vilken häftig heather du har. :) *gillar*
  Jag har inte köpt AMELIA jul ännu men det måste jag göra i veckan. :)

  Kramis
  M I N D I - julswappen :)

  SvaraRadera
 7. Elin: du är en kvinna med mycket stake som kan vänta. Jag själv ... som ett barn på julafton kan jag lungt säga =)

  Mindi: Tack... jag har lärt mig att inte äta gul snö ... men vit har ingen sagt något om =)
  Kram tillbaks

  SvaraRadera