lördag 3 september 2011

Juldrömmar

Nu har de börjat komma. Ni vet de där mardrömmarna om julen som gör att du vaknar svettig, smått gråtmild och superstressad. Ända tills du inser att det bara är september och att du faktiskt kommer att hinna baka lussebullar, klä granen och köpa julklappar innan det är dags.
En sådan kom i natt fast i en modifierad form. Först var jag hos mormor och det var lite juligt där men jag förstod inte.Jag hade helt enkelt missat att det var juletider. Stressnivån sköt i taket kan jag lova. Men så plötsligt ser jag morfar och blir jätteglad (han dog för några år sedan) och kramar honom och han berättar att han har fått lov att vara med på julafton OM jag inte gör några som helst julförberedelser mer än t.ex. städar och lagar mat. Inget pynt, inga paket etc. Där och då kände jag en extrem lättnad. EN dag till med morfar är värt mer än allt annat på jorden. En chans att få säga det jag inte hann fram i tid för att säga. Men jag skulle åka med min moster "en snabbis" till IKEA bara. Men hon tog extremt lång tid på sig och sa bestämt att hon ville vara på IKEA i FEM timmar (!!!) Jag satt i bilen av någon anledning och blev mer och mer stressad.
Sen vaknade jag, ledsen över att det inte var sant så jag fick chansen att träffa morfar. Men ändå lite lättad över att kunna släppa ångesten över att en hel termin hade gått utan att jag märkt det. Dock fast besluten om att börja köpa julklappar på nätet idag ;)

Nu: morgonkaffe, morgontidning och börja skriva en julklappslista!
Vad gör ni idag?

//Jessica

2 kommentarer:

  1. Jag är lite sugen på att pyssla ihop ett julkort faktiskt :)

    Förresten, kul att du är igång igen :)

    SvaraRadera
  2. Sara Otto: GÖRT! Nu behöver vi inte vänta längre, september är kommen och vi kan släppa alla hämningar =)

    och TACK!

    SvaraRadera