fredag 11 januari 2013

Jullista

Det börjar bli dags att avsluta julbloggandet för den här gången.
Jag fortsätter blogga på LALOLANDET och den här bloggen ska få genomgå en upprensning och uppfräshning inför säsongen 2013.
Att jag inte bloggat något under de lediga dagarna har helt enkelt handlat om att jag knappt suttit vid datorn utan prioriterat annat, vilket känns trist, men ändå bra på ett sätt.
Redan nu har jag en massa ideér inför nästa bloggsäsong och dessvärre var det i mellandagarna och nu, efter jul och nyår, som jag känner att jag har tid att pyssla och fixa och då är det ju liksom över...
Men det kommer ju en jul i år också.

Här följer i alla fall en lista som utvärdering på julen 2012: 

Bäst med julafton 2012: Att jag slapp vara dålig och alla var glada och fick bli mätta i år också ... ;)

Godast på julbordet 2012: Janssonen blev sjuukt fin. Men den varmrökta laxen och Liptauer var annars höjdare som får återkomma.

Skippar vi till julbordet 2013: Vi kör bara saker som äts och tycks om och årets tillskott blev poppis så de får återkomma istället.

Saknade jag på julbordet 2012: Jag saknade ingen mat, men jag saknade person RUNT bordet. Avsaknaden av mormor och morfar är faktiskt mer än vad man borde behöva utstå.

Godast på gottebordet: Rockyroad, Mörka alladinasken och wienernougaten.

Saknade jag på gottebordet: De hemgjorda kolorna, jag pallade helt enkelt inte och julen gick ju inte under, men de får nog hänga på nästa år trots allt.
Roligast på julafton: Karl-Bertil och paketleken som var ny för året. Nu vet vi hur vi ska toppa den till nästa gång också! Men också att öppna klapparna som tog typ 1½-2 timmar, även fast vi bara var 4 st =)

Bästa julklappen jag gav: Jag gav många bra, men några böcker till min sambo tyckte jag var väldigt bra och en kastrull och en ljuskyrka till mamma och så skjortan till min morbror som saatt som gjuten.

Bästa julklappen jag fick: Oj, jag fick så många bra. Men jag gillade Ljudböckerna och det superfina exemplaret av "A christmas carol" som är illustrerad med de gamla bilderna från originalet.Julstämningen var på en skala: Inte riktigt i topp från början, men jag är ju van att man "åker hem". De där riktiga julkänslorna som brukar komma när man kliver innanför dörren hos mormor och morfar kom såklart inte. Men när man klätt sig fin och fixade med maten så det doftade gott så kom de! Det är en vanesak att inte fira borta också. Vanligtvis kommer stämningen när man kliver in i ett varmt ombonat hem med dofter och ljus. Nu var vi liksom på plats hela dagen och hade inget att "komma hem till". Men som sagt, en vanesak.

Tar jag med mig till julen 2013: Lugnet och stillheten.

På söndag är det tjugondaknut och tillika min födelsedag. Men lite till får julen stanna uppe, i alla fall i form av stakar och stjärnor och en massa massa ljus =)
/Jessica

2 kommentarer:

  1. Tack för en underbar o lugn julhelg.
    Mycket mat o godis, allt var jättegott.
    Tack för alla julklappar jag fick.

    SvaraRadera
  2. Grattis i efterskott : )Visst är det mest vissa människor man saknar när det är samling runt jul. Själv firade jag i stort sett med bara min mans släkt, ett tack till min lillebror som kom på julafton och följde med till svågerns släkt : ) Men inte är det som när man bodde hemma och mamma alltid la fram morgonjulklappar, satte upp vissa pynt under natten så att det kändes som ett magiskt land varje julaftonsmorgon. Men du, stillhet och lugn runt jul det är sannerligen något värt : D

    SvaraRadera