lördag 16 augusti 2014

Leksakschocken och frågan till er julälskande föräldrar!

I dag for jag och sambon till Babyproffsen, vi skulle inventera lite inför kommande bebis. När vi stod där och kollade uppför väggarna gick det upp för oss och sambon utbrast: "Vilken jäkla industri!" Det fanns verkligen 10 olika modeller, färger och utformningar av precis allt!
Kom ut tomhänta från Babyproffsen, lite i chock av att se alla dessa saker som vi kände att vi inte riktigt behövde för att kunna ta hand om ett barn.

Så vi styrde stegen till Toys R'us och det var mycket mer hemtamt! Där finns ju hur mycket roliga saker som helst, och även om jag STARKT motsätter mig deras könsindelade avdelningar så är det ju med nostalgi i hjärta och själ som man går runt och ser allt det där man själv aldrig fick.
    My Little Pony-hästarna nuförtiden är dock en STOR besvikelse, de ser ju inte ut som hästar längre. De har fått smala(?) ben som går upp till halsen typ och så stora ögon så det ser ut som de har struma stackarna... desto roligare var Lego-, tv-spels- och utomhusleks-avdelningarna. Plötsligt hade vi liksom gjort en mental leksakslista till det lilla pyret som inte ens är fött och det visade sig att det mest var saker vi själva hade önskat oss om vi vore 4-, 12-, 7- eller 10-år (!). Snabbt insåg jag hur dyrt det kommer bli när jag ska köpa julklappar kommande år, för att begränsning är inte min starka sida, även om jag tycker att det är viktigt att inte skämma bort min framtida avkomma.

Så nu har jag en fråga till er föräldrar: Hur mycket/många julklappar köper ni till era barn? Köper ni få dyra, eller många billiga, eller fem till varje barn oavsett kostnad... eller?????


Här är en typisk sak jag vill att mitt barn ska ha...
då kan mamman också lajva en Hobbit nämligen =)


//Jessica

6 kommentarer:

 1. Det är nog därför syrran brukar säga 'det skulle vara mycket dyrare om du hade barn!' när jag ibland konstaterar att jag överspenderar på hundarna mina:)) Ska bli intressant att läsa vad de som är föräldrar säger om detta ämne:)

  SvaraRadera
 2. Jag föredrar en dyrare julklapp. Eller två. Antalet brukar bli samma för varje barn (tre stycken). Bäst så. Dom gnäller så mycket om orättvisa ändå.

  Sen blir det julklappar från kusinerna. Tack o lov (många kusiner) brukar vi numera gå ihop så det blir en lite större julklapp. Mängden leksaker blev ett tag enorm.

  SvaraRadera
 3. Glömde...

  Med vårt första barn var jag ganska ivrig att gå och kolla på barnvagn. Vi gick dit tittade, skakade på huvudet och gick därifrån. Det blev för mycket. Ett par månader senare efter surfande och katalogbläddrande gick det bättre!

  SvaraRadera
 4. Jag har svårt att begränsa mig när det gäller barnens julklappar. Jag älskar dessutom att slå in julklappar men vi brukar köpa en dyrare till dom var och sedan några mindre tex. Målarbok, pennor, små leksaker mm och ge sånt man vet att de gillar och vill ha. Brukar också slå in kläder och annat som de skulle fått ändå

  SvaraRadera
 5. Åh vad svårt att svara på. Jag har väl en tendens att köpa fler julklappar till barnen än vad som behövs men å andra sidan får de inte saker bara för att vi är i affären utan det är till jul och födelsedagar de får presenter. Mer till jul än födelsedag. De får varken för exakt samma summa eller samma antal men känslan de för ska ändå vara att det inte är orättvist. Barnen är nu 8, 11, 15 och 17 år. När barnen är/var små har det blivit fler småsaker. Sonen som är 15 önska sig numera dyrare saker till sin musikhobby medan dottern som är 17 önskar sig flera böcker så det blir inte lika till dem heller. Men för att det ska bli mer än en paket till sonen får han även något klädesplagg, deo mm som han skulle fått ändå. Vad gäller bebisar finns det en uppsjö av saker som man oftast inte behöver :)

  SvaraRadera
 6. Mina får en varsin dyr och en varsin billigare. På julaftons morgon får de, i julstrumporna, finkläder som de har på sig på julafton.
  Första åren köpte jag massor och det slutade med att de satt i ett hav av saker och inte visste vad de skulle göra.

  SvaraRadera