När 30 pers kommer på kalas gäller det att förenkla saker
och ting men ändå få den där gedigna känslan av hembakat. "Halvfabrikat-bak"
är då lösningen.
De här besvierna var så löjligt enkla, så när jag fick beröm
på Instagram skämdes jag nästan och tyckte jag behövde dela med mig av
receptet.
Kan ju bli en bra "sista-minuten-klapp/bak" nu innan jul.
Kan ju bli en bra "sista-minuten-klapp/bak" nu innan jul.
Det här behöver du:
200 gram mandelmassa
1 äggvita
1½ dl lemoncurd (är nästintill en burk)
Gör så här:
Riv mandelmassan och blanda med äggvitan
(gulan steker du när beskvierna är i
ugnen och äter på macka!).
Gör små kulor av smeten(blöt händerna med vatten eller
pudra dem med florsocker så
fastnar inte smeten lika lätt).
Lägg kulorna på bakpappersklädd plåt och tryck ut dem till femkronorsstrorlek.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 10 min.
Lossa besvierna och låt dem svalna med undersidan uppåt.
Bred på lemoncurd toppigt på besvierna - viktig att de är helt kalla!
Lägg dem på plåt i frysen en stund. Smält chokladen under tiden.
Doppa beskvierna i chokladen, den stelnar nästan på en gång. Förvara beskvierna i burk i kylen.
/Jessica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar