måndag 5 december 2016

Difvenkrooks julmust

Mycket dryckestankar på bloggen just nu, men jag hittade Dufvenkrooks Julmust Halvtorr och köpte två flaskor på julmarknaden förra veckan. Kändes spännande med en halvtorr inte så söt must.
Bild från Dufvenkrooks.se
På kvällen skulle jag och Jens provsmaka, men vilken fruktansvärd besvikelse.
Den smakade ju ...ingenting!
Sen att den dessutom var helt blaskig och tunn i smaken gjorde ju inte saken bättre.
Det var en radikal besvikelse och jag rekommenderar den verkligen inte.
Smaken var som att du kvällen innan öppnat en Apotekarnes och sedan låtit den stå över natten med korken knappt åtskruvad - d.v.s. utan kolsyra och smak. Trist!

Jag har tänkt lite på det här med alla glöggsorter och mustar som kommer nu; undra om det är så att företagen vill få ut sin produkt redan till nästa säsong när de väl kläckt idén så de hinner inte förfina smakerna riktigt?
Tycker att det varje år poppar upp nya smaker och det är typ MAX två (om det inte är godis typ...) som är något att ha - synd.

1 kommentar:

  1. Vad trist! Själv är jag dock så cynisk att jag tänker att de nog inte alltid bryr sig om hur det smakar bara de kan prångla ut en ny produkt lagom till advent. Med prefixet jul så säljer det mesta sig av sig själv. I alla fall till mig, ha ha! Fast det är klart, man blir ju inte sugen på en repris om produkterna inte håller måttet.

    SvaraRadera