söndag 17 september 2017

Jultextil

Jag har ända sedan jag var liten älskat det där gamla, retroaktiga som alltid fanns hemma hos mormor och morfar - och speciellt kring jul; juldukar, stjärnor och glasfåglar sedan mormors barndom.
Det är även de julsaker jag helst köper - de där gamla grejerna från 40- till 80-talet.
Speciellt spanar jag alltid efter dukar och gardiner...fråga mig inte varför men jag älskar juldukar. Gärna sådana där med tryckta bilder som ser ut som gamla vintagevykort.

Därför blev jag extra glad när jag fick en fantastiskt underbar bok av min svärmor i julklapp förra året:  Tryckt till jul av Anna Lindqvist och Marie Odenbring Widmark


 Den här boken är superfin. Inte bara i bilderna utan texterna är ganska kortfattade och fångar intresset - i alla fall hos den som är intresserad =)
 Ulla Sheuer är en av mina absoluta favoriter när det kommer till textilkonst, och kanske framförallt jultextil - färgglatt, enkelt och charmigt. Älskar det. Hade sååååå gärna haft en sådan här julstrumpa!!!

 Och sen har vi den... duken Julköping av Kajsa Nordström. Den här duken letar jag efter jämt på loppisar och second hand - så är det någon som sitter och trycker på en och vill bli av med den så hojta gärna. Den finns i flera färgsättningar och jag vill ha dem alla!

 Är du som jag, en jul- och retronörd i ett så önska dig den här boken i julklapp. Eller låna den på bibblan och dröm dig bort.

Någon av er läsare som har någon sådan där julfgrej som är nästintill en samlarmani?

/Jessica

6 kommentarer:

 1. Vilken nostalgi det måste vara i den boken <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det verkligen. Väldigt nostalgimysigt 😊

   Radera
 2. Den där boken verkar vara något för mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köp,önska eller låna den- helt underbar inspiration och för julkönslorna! 👍

   Radera
 3. Håller med dej, jag har massor med gamla tryckta juldukar och förstås den trevliga boken också. Har en Julköpingduk också, och visste inte förrän nyligen att den finns i minst en färg till. Finns i minst två storlekar också tydligen, jag vet inte ens om min räknas som stor eller liten. Sen har jag för mej att den även har ett namn till typ Vinterstad eller liknande.

  SvaraRadera
 4. Och jag kollar också jämt efter en sådan julstrumpa på loppis��

  SvaraRadera