torsdag 6 december 2018

Juliga vegobullar

Alltså vegetarisk formbar färs...vilken life saver!

I tusen år har jag nu stått och kämpat med ströbröd, ägg och vatten, mer ströbröd etc. om och om igen när jag ska göra vegoköttbullar. Men nu är ju lösningen formbar färs - såååå skönt, enklet, smidigt och gott.

Såhär är receptet på julbollarna.

300 gram formbarn färs (jag har Anammas)
1 gul, riven lök
1 tsk malen nejlika
1 tsk salt (men smaka av är mitt tips. 1 tsk blir mycket ibland)
2 kryddmått kardemumma
2 kryddmått vitpeppar
1 dl finhakad persilja
2 tsk smör att steka i

Tina färsen 30-60 min.
Riv ner löken
blanda alla kryddor(utom persilja) och häll ner och mosa runt.
Ha i persiljan - blanda och stek sedan tills de fått ordentligt med färg.

GÖTT!

Kryddorna blir ganska skarpa, så vill man ha mindre smak så minska nejlikan och kardemumman.
Stek dem gärna med lite rödlök och äppelklyftor när de ska serveras - supergott!

/Jessica

2 kommentarer:

  1. Spännande recept!Det måste jag prova och om du gillar grönkål måste du testa Gräddstuvad grönkål i potatispajskal från Karoline Jönssons nya kokbok. Både gluten och laktosfri, men framförallt god!

    SvaraRadera