torsdag 15 oktober 2009

Allers jul

Många av er julbloggare har tyckt till, och det måste ju även jag göra.
... Hm... alltså jag tycker tidningen är rätt så "tantig". Jag undrar vem fotografen är och layouten är hemsk på många ställen, framförallt på sidan med parfymer... den fotografen var inte särskilt bra. En grej som alla borde veta är att genomskinliga grejer såsom parfymflaskor, där man faktiskt vill sälja in parfymen och VISA DESS NAMN (!!!) skall fotograferas mot en enfärgad bakgrund. Dekorationer i form av grankvistar och julkulor lägger man runtomkring. Alltså, lite sånt störde mig ... alldeles uppenbarligen.

Och trots den "tantighet" som infann sig så är det bättre än förra året tycker jag. Jag tycker precis som Hannele att jag hittade en hel del grejer jag själv ska testa och göra. Det jag gillar allra mest är kanske att de har mycket grejer man kan göra själv och med enkla och rätt billiga medel. Jag är en skitfattig student och har inte råd med kostsamma pysselmaterial (hur mycket jag än önskar att så var fallet), så när de gör små påsar av tidningspapper blir jag superglad, precis sånt vill jag ha.
Sen blev jag glad att de i år har med lite mer lättillgängliga affärer på nätet och som är "lite hippare", som coolstuff, favoritsaker etc. Det gillar jag. Jag tycker överlag det känns som att Allers jultidning är på uppfart, men som sagt ... jag har alltid tyckt att tidningen är tantig och den stämpeln ligger väl kvar i både mig och redaktionen, de har väl en viss målgrupp såklart, och den är nog inte 30-åriga studenter som älskar rosa julgranar och my little pony-hästar ... eller ?

3 kommentarer:

 1. Jag kunde inte skriva det bättre, kanonbra skrivet, håller med om precis allt :-)

  SvaraRadera
 2. Bra recension, själv bläddrade jag bara snabbast. Kostsamma pysselgrejer har jag själv aldrig köpt, ingen utmaning..

  SvaraRadera
 3. Tina: Åh, tack! Men visst är den lite "sådär" men man får helt enkelt plocka russinen ur kakan =)

  TANT Hannele: hahaha ;)
  Jag håller med. Inge dyra grejer ska köpas, det är precis som du säger ingen utmaning. Sen finns det hur mycket som helst som jag skulle vilja ha...men jag har inte råd. Men att pyssla någonting från scratch är ju det allra roligaste

  SvaraRadera