onsdag 23 december 2009

Dan före dopparedanhar gått i julmysets tecken och stök.
Utanför vårt köksfönster sitter en ihärdig Duva som vi först trott fryst fast och dött under natten, men den rörde på sig så vi gav den lite bröd...som den ratade men skatorna åt glatt upp det lite senare.

I år blir julen annorlunda. För första gången skulle jag fira den utanför min egen familj, ihop med min sambos släkt. Men p.g.a. sjukdom kommer vi inte åka ner till skåne utan fira hemma i vår nya lägenhet, själva, jag och Jens. För mig har det här varit en tanke som aldrig skulle korsa min hjärna, men det är bra att göra saker som man inte brukar. Därav inte sagt att det inte är jättetrist att vi inte åker till skåne, men sånt här händer och då gör man det bästa av det. Vi har därför fejjat extra mycket idag. Vilket har varit sjukt mysigt.
Jag gjorde Jansson och Jens gjorde egen senap för första gången. Sen bakades det vörtbröd, gjordes fudge och så gjorde jag min egen special: VITLÖKSSILL!!!! och sen har vi mest myst runt. Nu ska jag snart skriva rim till Jens julklappar och sen är det ju faktiskt julafton =)

Här är peppishuset vi gjorde igår. Jag älskar glitter överlag och vårt hus blev perfa med rött glitter och gula stjärnor på
Ikväll har vi kokat gröten och slagit upp i gårdagens grötgryte-fynd. Det har ätits lalo och frukt och bara mysts på bästa sätt.

Ute på balkongen har de senaste timmarna ett ljus för pappa som gick bort i somars brunnit. Första julen utan honom känns tung och ledsam på många sätt. Men han liksom jag älskade julmusik, att pyssla, pynta och laga mat och baka så den här julens alla nya smaker och göromål får vara en hyllning till den bästa pappan i världen.
Att ljuset inte står i minneslunden på kyrkogården handlar om att jag inte känner honom där, han var inte en kyrklig man och han känns mycket mer nära hemma där han hade trivts i vårt vardagsrum med kaffe och gotter och christer sjögren sjungandes julsånger.
Det är här hemma som jag känner hans närvaro och även känner saknaden efter honom, så ljuset kommer få brinna för honom i julhelgen.
Men nu kära vänner säger jag baj baj tills imorgon....då är det ju dags .... ahhh...spännande!!!


kram /Jessica

4 kommentarer:

 1. Mysigt du har det, jag har också varit förkyld. Jularna kommer inte att vara likadana, nu ska jag och maken sova länge.. strunta i grötfrukosten och äta det först på kvällen. Senare på eftermiddag kommer vårt första barnbarn :)
  Riktigt god jul, kram.

  SvaraRadera
 2. Hannele: Ja, det är riktigt mysigt nu. Ute snöar det och sambon har precis stängt in sig i sovrummet och gör "hemlisar" tills imorgon och jag har skrivit klart alla rimmen till hans paket.
  Nu är det bara 4 minuter kvar och sen så =)
  kram och god jul!

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni får en jättefin jul i er nya lägenheten.
  Fint skrivet om din pappa!

  SvaraRadera
 4. Lotta: Detsamma! Hoppas både du, maken, barnen och släkten får en underbar helg med massa mys och gott.
  Och tack, det känns bra att ha ett ljus för honom under just den här helgen som har så mycket symbolik med familj, gemenskap och kärlek.

  SvaraRadera