måndag 24 augusti 2015

Årets första jullista

Hittade en rolig lista hos Maries strålande jul så jag svarade såklart !

Du vaknar på julafton och inser att ”hjälp det är julafton idag, jag har inte köpt, pyntat eller fixat någonting”. Detta är en ”mardröm” som både jag och andra julbloggare har haft, det skulle ju nog inte hända någon av oss på riktigt men låt oss låtsas att det gör det. Vad gör du, hur fixar du dagen?

Ja den här drömmen drömmer jag minst 4 ggr per år. Än så länge har det inte hänt, men OM så skulle jag: Snabbt ut till Maxi (där allt finns)och köpa sill, lax, potatis, apelsiner, lök, ansjovis och clementiner, pepparkakor, ägg, glögg, chokladask, julmust, rödkål på burk, vegobullar, bröd, hyacinter och ljus i massor. Medan jag handlade mat skulle min sambo få fixa julsakerna. Som tur är har vi en rosa plastgran i källaren, så vi är aldrig granlösa även om vi inte har en riktig - det här året skulle den få vara sparsmakad med ljusslinga och ett fåtal dekorationer. Han skulle få sätta upp stakar, lägga på ostrukna juldukar och ta fram massor med ljusstakar till stearinljus och några få utvalda julsaker till varje rum.
Juklappar skulle jag köpa på maxi - några snabba till dottern, en till sambon, mamma och min morbror - ingen jul utan klappar till alla!!!
Sen hem och fixa maten - vilket skulle gå snabbt om det är fler som hjälps åt. Lagom till 15.00 skulle jag nog något ofixad kunna sjunka ner i soffan till Kalle Anka. Om det är något jag lärt mig efter förra årets jul så är det; det blir jul ändå! (därav vill jag inte jinxa mina kommande jular så det är lika bra att jag säger att jag INTE vill ha en mardrömsjul ändå!)

Gillar du andra högtider lika mycket som julen?
Jag gillar påsken för den är så färgglad och så älskar jag midsommar för jag vill vara på landet och äta sill och vara vaken hela natten och dansa. Men julen är ju julen liksom, inget mäter sig med den.

Om du skulle ordna en temadag för julälskare hemma hos dig vad skulle du göra?
Bjuda på julbrunch och sen skulle vi julpyssla till tonerna av julmusik. Kanske spela lite spel och julprata. När vi inte orkade det mer, skulle vi värma glögg och duka fram gottebord för att sedan kolla på julfilm/julfilmer... och så prata och skratta en massa hoppas jag. Skulle bli en intressant konstellation då vi vet att vi har EN sak gemensamt och resten kanske inte alls... men mysigt skulle det vara.

Ifall du fick tillgång till en tidsmaskin, vilket av dina julminnen skulle du vilja åka tillbaka till och uppleva igen?Någon barndomsjul hos mormor och morfar. Kanske den första julen vi firade på min mosters herrgård när både mormor och morfar levde. Jag skulle ta med min sambo och dotter så hon fick träffa mina morföräldrar.

Föredrar du köpta eller hembakade pepparkakor?
Hembakta. Men Ballerina pepparkaka köper jag =)

Vilka är dina tre favoritjulkakor?
Jag gillar inte kakor direkt. Men saffransskorpor och Ballerina pepparkaka går ner.
 
Vilka är dina tre favoritjulgodissorter?
Alladinask, rocky road och tryffel

Vilken är enligt dig den godaste glöggen?
Lucia chokladglögg.

Om du var vädergud och fick bestämma vädret en dag/år. Vilket är viktigast, snö till jul eller att det inte regnar på midsommar?
Snö till jul såklart, och med det menar jag att den kan komma i mitten av november och vara fram till mitten på februari.

Pyntar du med eller utan tomtar till jul?
Med tomtar. Men det börjar faktiskt minska lite och det blir mer några speciella. Men nu har vi Lalo så snart är vi väl översållade med toapapperstomtar och makaronkusiner till dem =)

3 kommentarer:

  1. Roligt att läsa dina svar, med inställningen att det blir jul ändå brukar allting ordna sig ��

    SvaraRadera
  2. Trevlig läsning! Vilken tur du har som inte kommer att behöva köpa några mer juldekorationer framöver - vem behöver mer än toapapperstomtar?! När jag läste dina svar på den här listan så insåg jag i mitt svar på samma fråga att jag helt glömde julpyntningen när jag skulle fixa mardrömsjulen....! Vilken tur at vi förhoppningsvis aldrig kommer att behöva uppleva det på riktigt - det går ju bara inte att fira jul på EN dag!

    SvaraRadera
  3. Vilken rolig lista, den måste jag göra också! :)

    SvaraRadera