måndag 1 september 2014

Saffranslax med tomat och pasta

När jag fick ett julhugg på söndagen så resulterade det i denna goda, juliga middag:
Saffranslax med tomat och pasta.
Ljuvligt och juligt på samma gång. Recept kommer här på "allmän" begäran:

Fyra tinade laxfileér (eller typ 400-500 g lax)
2 pkt saffran
En stor burk Creme Fraiche (lätt eller vanlig- vilket man vill)
2 dl vatten
2 tsk sambal olek
salt efter behov
2 stora tomater
1 liten-mellanstor gul lök
räkor - efter behag (jag gillar mycket så 1-2 burkar färdigskalade tar jag)
Pasta


Gör så här:
Sätt på pastavatten!
Finhacka tomater och lök. Låt det fräsa ihop i kastrull och bli mojsigt utan att bränna. Stek samtidigt laxen i lite olja, salta och peppra - den måste inte bli genomstekt, men i alla fall lite - resten kokar klart i såsen.

Häll på saffran, creme fraiche, vatten, sambal olek och salt i tomatmojset.
Rör om och låt koka upp. Lägg över laxen i såsen och låt puttra på svag värme medan pastan kokar klart. Rör i botten då tomaterna sjunker och kan fastna.

När allt är klart att servera häller du ner räkorna i såsen.
Servera med gröna bönor eller något annat grönt så färgerna matchar ;)
Blir mycket mat av det här och är perfekt om man vill ha med till luncher dagen efter eller äta Da Capo.

/Jessica




2 kommentarer: