onsdag 14 december 2011

Ge bort en get

GE BORT EN GET I JULKLAPP

Jag gillar julklappar. Jag gillar ActionAids julklappar extra mycket. Varje år har Actionaid s.k. "Julklappar mot fattigdom". Det kan röra sig om att ge bort en vattenpump, fotbollar eller en get. 
Det här året har de som bor på Afrikas horn varit extremt drabbade, både av torka, svält och även krig. Historier och berättelser om hur det ser ut i flyktinglägren, städer och byar runt om i Afrika kommer nära, när det är personer du arbetar med varje dag som berättar dem. Jag har under hösten mött situationen i Afrika på olika sätt då jag arbetar som SFI-lärare och får ta del av deltagarnas oro och ängslan för sina barn, föräldrar, syskon, fruar och vänner som är kvar i respektive hemland.
För mig känns det självklart att hjälpa. Att avvara en julklapp för 200 kr och ge bort en get som ge kvinnor och barn runt om i Afrika en dräglig tillvaro med mjölk och försörjning är en liten sak att avvara.
Tillsammans kan vi hjälpa - offra en julklapp i jul du också!

Vill du läsa mer kan du göra det här: ActionAid
Läs mer om vad "din get" gör i praktiken: Din get hjälper

Så vad säger ni, ska vi skippa en julklapp under granen i år och skicka en get till någon istället?
Jag gör - gör ni?
//Jessica

3 kommentarer:

  1. Håller med dig, det är ju en perfekt julklapp till någon som har allt redan

    SvaraRadera
  2. Väldigt bra blogginlägg! Varför sitta och grubbla över vad man ska ge folk som redan sitter inne med allt porslin de möjligtvis kan önska. Ge bort symboliska gåvor är ett bra sätt att visa både sin humanitära sida och de där som aldrig vill ha något ändå kan vara nöjda med att en annan människa fick lite drägligare !

    SvaraRadera
  3. Mina föräldrar och jag har redan köpt en get samt en energisnål vedspis :D

    SvaraRadera