måndag 5 december 2011

Resurrection of the Skånska Pepparkaka


Ja vänner, för första gången har jag gjort det. Jag har misslyckats med pepparkaksdegen! Det är nästintill omöjligt, men eftersom smöret smälte (vilket det inte ska, det ska bara mjuuukna) så sket det sig.
Så degen damp i soporna och istället gjordes deg till Skånska pepparkakor, som enligt min sambo ska vara supergott (men så är han partisk också...OCH från skåne...).
Sagt och gjort. Degen kokades och bakades ut i går och det blev faktiskt jättebra, men de blev inte så sega som min sambo önskade, vilket gladde mig som vill ha lövtunna, knapriga!




Här är receptet: SKÅNSKA PEPPISAR

//J

7 kommentarer:

  1. Bra sätt att slippa slänga degen, de såg goda ut! :)

    SvaraRadera
  2. Åh men det är ju så gott!
    Med smör och ost... Drömmer mig bort lite nu om det är ok :-)

    SvaraRadera
  3. Åt ofta såna efter skolan i högstadiet minns jag, ja de är goda. Men har aldrig smakat nybakade, det måste jag nästan : )

    SvaraRadera
  4. Skånska pepparkakor är helt osannolikt gott. Mycket smör och salt ost och jag är hemma!

    SvaraRadera
  5. Dom ser riktigt goda ut.

    SvaraRadera
  6. Mmm, ser gott ut, har funderat på att göra såna faktiskt..
    Men hur blir det nu med pepparkakshuset?

    SvaraRadera
  7. Åh skånska pepparkakor! Det smakar barndom. Min mamma är förskollärare så då fick man börja väldigt tidigt. Jag minns att jag satt med alla fröknarna när de drack morgonkaffe (innan alla andra barn kom) och då fikade man skånska peppisar. Gott. Nostalgi!

    SvaraRadera