torsdag 8 december 2011

Snuvan som hann ifatt och Leilas Jul- the old style

Okej, jag erkänner mig något besegrad. Inte helt, för det värsta har nog redan varit, men gud va den här förkylningen sprang ifatt mig.
Idag är jag hemma. Det är den stressigaste veckan på den här sidan året för en lärare vars ALLA deltagare har provvecka- Det var liksom inte läge att vara hemma sjuk den här veckan, men igår hann det ikapp.
Nu ligger jag här och undrar vart snön är? Utanför LKPG finns det tydligen massor av det härliga kalla bomullsstoffet, men här har vi lite futtig FROST. Jag fnyser åt frost - det är som att dricka ananasjuice till sillen i jämförelse med riktig snö och ett gediget snötäcke.

För övrigt är jag lätt (läs: RÄTT) stressad. Den här hösten och decembern har inte varit till min belåtenhet. För lite tid till julblogg och pysslande sätter sina spår. Jag är en sådan som vid stress blir lättirriterad och går in i ett vakuum där jag blir skitpissed om någon försöker tränga in, för där inne har jag ordning på alla papper, mejl som ska skickas, saker som ska göras etc. Så just nu är jag rätt tjurig av mig och inte alls särskilt rolig att ha att göra med. Men en sambo som laddar koppen med kaffe och dvd:n med  julfilm gör det svårt att vara tjurig =)

För övrigt måste jag nämna Leilas Söta Jul från igår....
Jag blir JÄTTEBESVIKEN!!! Det enda juliga i programmet är introt, efter att hon bakat något och det kommer lite julmusik och när det tar slut. Tror att det var Metronyx som kommenterade mitt förra inlägg med att hon kändes stressad och ofokuserad - och SKOJA INTE! (Nu blev jag även 15 år i mitt sätt att uttrycka märker jag...).
Jag tycker gårdagens program var än värre än förra veckan. Vart är blommorna, glittret, julpyntet som är så karaktärsmässigt för Leila? Jag unnar henne att byta stil - det är varje människas rätt. Men ett julprogram utan jul??? Kom igen tv4. Leila i all ära, men man kan inte rida på 4 recept hur länge som helst....

Såg på tv.nu idag att ikväll klockan 19.30 på tv4 kommer Leilas GAMLA julprogram.


Jag tackar tv4 för detta och bänkar mig!
Nu ska jag ha filt på knäna och bläddra mig kry genom en jultidning.


//J

7 kommentarer:

 1. I hear you sista! Vad har hänt med Leila? Nej, det blir repriserna främst nu. Det känns inte som att det är samma glädje i henne.Alla får svackor, så är det bara. Jag ska börja kolla in J-OLs julmats program nästa vecka istället : ) Krya på dig.

  SvaraRadera
 2. Krya på dig! Hemskt att ligga sjuk så här års. Det minskar ju inte stressen direkt. Tycker aldrig att december blir som man tänkt sig, man har så mycket planer men man glömmer lätt bort att det vanliga livet tar en allt för stor plats i vardagen, även i december.

  Håller dessutom med dig om Leila, hon har helt tappat känslan.

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Krya på dig.

  Jag håller med dig ang. Leila, igår kändes mer som Leila bakar än något julprogram. Hur julig är en banoffe pie egentligen ? Inte alls tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Krya på dig! Och jag håller med dig, Leilas jul är inte lika bra i år som tidigare... Men det kanske har något att göra med de höga förväntingar som hela Sverige verkar ha på henne. Kanske är därför hon verkar lite stressad, hon kanske bara är nervös?
  Äsch vad jag svamlar! ;)
  Jag ska nog också se på gamla avsnittet av Leilas jul i kväll :)

  SvaraRadera
 5. Åh krya på dig! Får väl hoppas då att det är tur i oturen att du inte är sjuk över jul.
  Andas djupt och unna dig nått gott. Inte stressa, det blir du inte bättre av.
  kram!!

  SvaraRadera
 6. Usch! Sjukdom och läraryrket går inte riktigt hand i hand. Känner igen mig väldigt väl i höstterminsstressen (hade deadline för betygen idag och igår ägnades dagen åt att jaga elever på inlämningar). Jag har inte hunnit jula mig alls så mycket som jag vill. Har inte haft tid och när jag har det orkar jag inte riktigt blogga eftersom så mycket tid ändå läggs vid att sitta och jobba vid datan.

  För övrigt anser jag att Leila bör ta sina cupcakes, whoopies och zabaa-whatever och lämna över till någon som inte känns så trött ett tag...

  SvaraRadera