lördag 21 september 2013

Drömhuset

Tomtens alldeles egna dotter; Erica, hade skrivit ett sådant fint inlägg om drömhuset att fira jul i och jag kände att jag ville "svara" lite på hennes... ,eller Sannas egentligen,  fråga om hur drömhuset ser ut för oss andra julfreaks.

Mitt skulle vara stort, som en blandning av Madickens hus och något sydstadsaktigt...typ dessa:

Bild kommer från: wikipedia
Det skulle finnas plats för både min och sambons släkter att samsas och sova över. Inte rum till alla men plats nog att alla får plats en julhelg.
Det skulle finnas ett stort kök där vi alla kan laga mat tillsammans och öppna spisar eller kaminer lite varstanns. Trägolv rakt igenom och fullt av granris, naturmaterial och sköna fåtöljer där glögg och Alladinaskar kan förtäras i lugn och ro med en bok eller över ett parti Munchkin.

Matsal är ju ett måste och framförallt en PUNCHVERANDA! Jag har tre krav när vi ska köpa hus: Vedspis i köket (och elektrisk såklart), öppenspis i stora rummet och punchveranda - annars flyttar jag inte!

En stor, riktig gran skulle trona  och dofta och sprida ljus och stämning. och såklart vara kung över alla paketen.

Sen önskar jag faktiskt att vi skulle bo nära natur och skog så man kunde skicka ut släkten på promenad, skidtur, pulkaåkning etc. såklart är det nämligen alltid precis lagom kallt och lagom med mycket snö precis vid vårt hus ...
Men framförallt önskar jag att alla skulle kunna stanna en hel julhelg och umgås och bara vara tillsammans. En dag kanske...får bli att spela på tipset  imorrn ;)
/Jessica

5 kommentarer:

 1. Vilket fint inlägg! Jag har funderat lite på hur mitt drömhus hade sett ut, men har tyckt det har varit svårt att se framför mig.. Dock klarnar allt efter ditt inlägg, precis så vill jag ha det också! Punschveranda är ju ett måste! Sen hade jag velat ha en söt julhund som sprang omkring också (trots allergi, haha)!

  SvaraRadera
 2. Kan skriva under på varenda grej! :-) Sådär ser mitt drömjulhem också ut. Men jag är ju också kombinerad hus- och julnörd också ;-) När jag tittar på hus, både riktiga och de jag spanar in på nätet tänker jag alltid; "skulle det kunna vara ett julhem?" Typ; var skulle utegranen stå? Finns det brasa i anslutning till matbordet eller soffgruppen?

  SvaraRadera
 3. Kul att läsa! Jag håller med om allt - speciellt om punchverandan (även om det inte är så viktigt inslag just i julhuset. Men väl i åretrunthuset...)

  SvaraRadera
 4. Punschveranda är ett måste. Och kakelugnar, öppen spis och kamin i köket. Högt i tak så man får in en enorm julgran. Stora rum med plats för många, och på landet ska det ligga... oj nu skenar fantasin iväg. Jag som precis köpt ett normalstort hus, utan eldstäder och punschveranda mitt i stan, haha=)

  SvaraRadera
 5. Exakt mitt drömhem! Lite som i Ett Päron Till Farsa! Stort, lufigt men ändå intimt och varmt! Ja, vi får nog köpa ett antal lottor för att göra vår dröm verklighet, haha

  SvaraRadera