tisdag 12 oktober 2010

Allers Julmagasin

Tog mina kryckor, min sambo och haltade sakta, så sakta till affären för att köpa Allers Julmagasin. Och där stod den; med mitt namn skrivet på sig.

Förra året var jag inte så förtjust i tidningen även om den gav julstämning. Så det var med hög förväntan jag satte mig med en kopp kaffe när jag kom hem och började läsa- och titta mig igenom den. Det roliga är att jag även avslutade förra årets recension med att skriva: "Jag tycker överlag det känns som att Allers jultidning är på uppfart, men som sagt ..."

Och om det är NÅGOT som redaktionen gjort i år så är det att ta ett rejält uppsving tycker jag.
Jag blev glatt överraskad att den gamla "tantigheten" var borta och att den nu kändes mycket mindre ålderskategoriserad och mycket mer inbjudande.
Jag blev även jätteglad att jag inte hittade ett enda recept på lussebullar i tidningen (för det har alla redan) och i år hade de ännu fler superbra pysseltips.

Ett favoritpyssel var absolut hur man gör egna stommar av tidningspapper och plastfolie. Men även burkljusstakarna, de mysiga och fina vinterstrumporna och julgranskudden i slutet på tidningen.
Jag gillar också grejen med att ha små isprydnader hängandes på balkongen i räcket - jättepyssligt!!!
Och sen måste jag säga att jag älskade repportaget: "Pyntat för mingel i ladan".

Layouten var extremt mycket bättre i år än förra tycker jag och det känns som Allers har hittat en form för sitt Julmagasin som funkar jättebra - i alla fall för mig.
Det är stämningsfullt och fullt av bra tips och inspiration, precis som jag vill ha det. Det känns som det drar lite mer mot Amelia Jul men helt utan att tappa sin ton av mer ..ja, jag vet inte hur jag ska beskriva det...men hemmamystrivsel kanske? Och jag gillar det väldigt mycket.

Om jag saknar något eller ogillar något?
Nja, kanske någon tävling eller någon julig novell eller liknande.
Och sen tycker jag ju att det är rätt trist med alla dessa "hemma hos-reportage"(som Allers definitivt INTE är ensamma om - vi får nog se fler vad det lider) som alla ser likadana ut, d.v.s dom är VITA. Kan vi inte få följa med hem till någon barnfamilj där det är dagistomtar på kylen och galet ostylat? Det hade jag gillat =)
Men jag tycker att de gjort en mycket mycket bra tidning i år, för det finns ju andra som älskar det där vita, så jag köper det trots min förkärlek och längtan efter färg.
Nu återstår bara att testa många av tipsen och den inspiration som kommit.

Allers Julmagasin 2010 får fem rosa julgranar av fem möjliga


9 kommentarer:

 1. Sv: Ah, det låter som en häftig gran ;) JA, självklart ska du köra på riktigt gran om du kan, det är bäst! :)

  SvaraRadera
 2. Åh vad härligt med en riktigt bra recension, det gillas! Kanske borde ta och införskaffa mig en sån tidning jag med!

  SvaraRadera
 3. Nu blev jag riktigt sugen på att köpa Allers. Får se om affären fått in den. Kan bli min belöning när jag skrivit alla omdömen i engelska så känns de inte lika hopplöst många.

  SvaraRadera
 4. Sanna: Ja, den är mucho intressant, men det blir nog en riktig, om vi inte ska vara borta för länge under julen förstås.

  Axelina: Tack! Ja, köp en, det finns massa kul och inspirerande och den kostar bara 32 kr =)

  Fridolin: GÖRT GÖRT GÖRT GÖRT *hetsar på studentvis trots att jag avskyr ljudet av studenter som hetsar varann till att dricka sprit...men att hetsa fram jul är ju en annan femma *

  SvaraRadera
 5. Vad kul att höra att den var bra! Jag var också lite besviken på förra tidningen och tyckte också den hade lite tantvarning på sig ;)
  Hann inte köpa en i dag, men i morrn så! ;)

  SvaraRadera
 6. Härligt att höra att den verkar så bra!! Jag har min liggandes här bredvid mig.. Ska vänta lite med att titta i den tänkte jag hihi!

  SvaraRadera
 7. SV: ja jag har nog trampat runt i snön för hela sverige nu! Ändå till den försvann, jag trampade nog bort den!! :) Nu är det bara lite puder och is kvar på marken tills vidare :D

  SvaraRadera
 8. Stockholm & Elin:
  Det var väl värt sina 32 kr kan jag säga! Hoppas ni gillar den också, men smak är ju så relativt!

  SvaraRadera
 9. Kul att du tyckte så bra om den:)
  Nu längtar jag ännu mer efter att lägga vantarna på den!
  Har inte lyckats hitta den än, men jag ska fortsätta leta :)

  SvaraRadera