söndag 10 november 2013

Virvateller

Ni vet de där "gamla" snurrsnurrsakerna som hängde i fönstren när man var liten (och i min släkt fortfarande), de har aldrig haft ett namn i mitt liv. De har bara hetat "snurrgrejer", "snurrsnurrsaker", "snurrgirlander", "fönstersnurror"  eller något annat som man kommit på när behovet att prata om dessa tingest uppstått.
Men så kikade jag runt på Ica Maxis julavdelning och hej och hå, va roligt att få ett namn. Låt mig presentera:

VIRVATELLER!!!

Det här paketet ser ut att komma direkt från en kvarglömd 70-tals låda från ICA-lagret. Men inte mig emot, det är sådan retro jag älskar!

Använder ni sådana här därute i stugorna?

/Jessica

8 kommentarer:

 1. Det fanns hos mormor och morfar. Nu ska jag skynda mig till Maxi och inhandla eftersom det nog hamnade i soporna när mormor flyttade från huset och jag har velat ha sådana jättelänge.
  Kram från Camilla i Åtvidaberg.

  SvaraRadera
 2. Aha, virvarteller är det jag gillar då. Där ser man ;)

  SvaraRadera
 3. Jadå, mina barn har sådana på sina rum. Exakt likadana tror jag :)

  SvaraRadera
 4. Hahah, mamio vilken nostalgitripp! Kommer ihåg att jag var helt fascinerad av de där när jag var mindre. Men jag hade aldrig någon själv (och idag låter jag nog de som hade det då ha det för sig själva).
  De är fina, på sitt kitchiga vis. :)

  SvaraRadera
 5. Åh, virvateller....don't get me started. Jag är helt addicted. Minns en jul när jag var helt förkrossad för att jag inte hade några att sätta upp (de gamla hade blivit manglade). För mig är det lika mycket jul som gran, smällkarameller och knäck.

  SvaraRadera
 6. Vi hade alltid virvateller när jag var liten. Älskade dem. Fick reda på att de hette just virvateller för några år sedan. Kallade nog de också för snurrgrejer tror jag.

  SvaraRadera
 7. sv: Haha nä på riktigt! Va COOLT! :D Inte visste jag att jag hade gjort sånt avstamp med mitt pyntande så att du tänkte på mig när du såg de kulorna, men om jag ska a ärlig så tänkte jag faktiskt på dig när jag såg de färgglada! :) Färg = Jessica, så är det bara! :) kram

  SvaraRadera