fredag 29 november 2013

Knäcktomtefudge

I går kokade jag säsongens första fudgesats. Den ska bjussas ut på jobbet vid fikat i dag. Den luktar supergott men jag kan inte smaka eftersom det är gelatin i, men jag väntar med förväntan på recensioner av jobbarkompisarna.


Knäcktomtefudge

En påse skumtomtar med knäcksmak (ca 15 st)
1 dl grädde
2 dl socker
50 g smör
100 gram vit choklad med vaniljsmak.

Gör så här:
Skär/dra tomtarna i småbitar. 
Hacka chokladen
Klä en liten form (20*20 cm) med smörpapper.

Blanda tomtebitar, grädde, socker och smör i en kastrull.
Koka och rör tills alla tomtebitar smält och allt blivit en kletig smet.
Akta så du inte kokar för hårt - då bränns det.
Ta kastrullen från plattan och blanda ner chokladen och rör smeten jämn.
Häll upp smeten i formen och ställ den att stelna i kyl.
Skär i bitar och förvara i kylen!

//Jessica

1 kommentar:

  1. Jag såg nu att jag har haft fel länk till dig, så enligt min lista hade du inte uppdaterat sedan din lista 7 november! Så jag tänkte "detta va en tråkig blogg" men du har uppdaterat massor!!

    Ha en fin helg! Så "ses" vi i cyberrymden!

    SvaraRadera