tisdag 15 september 2015

100 dagar kvar och dags att dra igång planeringen for real

Etthundra dagar kvar till jul och jag har faktiskt lite höstfeeling idag, vilket jag antar beror på hällregnet som levt utanför fönstret sen i morse. Känns mysigt. Lalo har somnat och jag ska försöka hinna blogga lite innan det är dags att köra "eftermiddagspasset" ;)
Det är märkligt hur extremt mycket i nuet en blir när det kommer barn in i bilden. Jag tänker aldrig längre fram än max två dagar typ, men nu är det dags för julen att planeras.
 
Biljetterna till jul är köpta - vi far till Estockholmo och firar hos min mamma och stannar till...hm..har glömt om det var lördagen eller söndagen. Det ska bli mysigt. Jag har inte firat jul i Stockholm sen sista julen med mormor och det är några år sedan nu, så det är dags.

Checklistan börjar fyllas på. Det ska ju skrivas en för mat, en för godis/bakverk och en för klappar...och så en för packning - barnvagn, packning, julklappar...innan jul, på tåg, med SJ som "alltid" håller vad de lovar...blir antingen en utmaning eller så går det hur smidigt som helst.

Så för att riktigt komma i stämning nu, så får det bli lite julmusik (även fast det plötsligt är strålande sol och 17 grader) och en kopp kaffe.

Har ni påbörjat era jullistor än och framförallt - vilken är viktigast?

2 kommentarer:

  1. Nej jag har inte börjat skriva ner mina listor...men de snurrar runt i huvudet med en ryslig fart:)) Vilken lista som är viktigast...det går nog inte att välja...dels är det julklappslistan som är ett MÅSTE...och sedan är det ju baklistan till Adventsfikat...och julmatslistan inför julfirande med pappa...och sedan kvar-att-göra listorna... Alla är lika viktiga för att allt juligt ska fungera här i våran lilla vrå!!

    SvaraRadera
  2. Läser ikapp mig här! Inte kommit igång med julbloggläsandet förrän nu

    Viktigaste listan är definitivt baklistan! Och jag har börjat lite smått på moderlistan, den som listar alla listor som ska skrivas ��

    SvaraRadera