torsdag 10 september 2015

Ho ho - julkänslan ... du kan komma nu!


Okej, Blossaglöggen med smak av Earl Grey var ju veckans minst otippade, men mest rysliga smakkombo = alltså inget för mig. Men som jag skrev till Anna på Instagram: Hade jag haft ett sådant där smakfullt hem som är vitt och allting alltid står på rätt plats, där allt matchar och där det alltid verkar så lätt att leva och bo ... -ja, hade jag haft ett sådant hem, då hade jag köpt en flaska. För den är gräsligt snygg. Men va gör det om hundra år när man som jag är en riktig antiteperson?!
Bild från blossa.se


Blir till att dricka upp Luciaglöggen från förra året i stället. Höggravid som jag var så dracks det ju ingen glögg. Nått glas saftglögg såklart, men inget starkare.
Bara det att jag var gravid för ett år sedan...kan någon stanna tiden tack! Hon växer så rysligt snabbt och sen vanlig mat introducerades i april-maj har tiden bara rasat i väg. Och möjligtvis är det just det som har med dagens rubrik att göra, för jag har inga julkänslor/längtande än. Kan ju även bero på den strålande solen och värmen ute, men jag är så totalt inne i nuet (vilket jag älskar och vill nu när jag är hemma med Lalo) och varje dag är ett enda mysande, lekande, bitvis frustrerande (från båda våra håll då hon inte tar sig fram själv än...), plockande och läsande hopkok av nuet så jag hinner liksom inte med att känna något annat tror jag, inte just nu i alla fall.
Men visst, jag hade en släng av höstkänslor i måndags och då kände jag den här juligheten pocka på.

För jag längtar efter att känna mig julmysig och börja julblogga. Men när Lalo är vaken så är det omöjligt att blogga och jag vill inte att hon sitter och kollar på datorn då, utan då är det lek, läs, sång och utevistelse som gäller. Men nu ska jag göra det, ta tag i bloggen, för det är lite som när man skriver på sina romanprojekt; en måste skriva sig in i skrivandet! Så jag ska väl jula mig in i julbloggandet då antar jag - börjar med julmusik...i stekheta solen på balkongen ;)

Hur gör ni för att komma i julstämning/längtan, och är ni där än?

//Jessica

8 kommentarer:

 1. Faller mig inte alls i smaken hatar te men gillar flaskan starkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dito! Men nu fick Helena mig att inse att jag inte är en sådan som har en uppfattning innan jag testat - så jag måste nog testa ändå =)

   Radera
 2. Våga prova Jessica! Som dom säger: gör något varje dag som skrämmer dig ;) Den smakar inte så mycket te utan ger en syrlig smak med en vuxnare ton, så att säga. Jag gillar den mycket men jag gillar ju te så då är det kalt att det kan hjälpa. Våga prova, som sagt.

  KRAM!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu när du lägger fram det så - jag vill inte vara någon som tycker nått utan att ha smakat. Så okej - jag köper en flarra och bjuder bort om jag inte gillar. Jag tycker ju att te (faktiskt allt te som jag smakat) är så beskt, men friskt vågat- hälften vunnet! om inte så har jag en snygg flarra att ha skira blommor i till sommaren =)

   Radera
 3. Flaskan är som du skriver, sååå fin. Smaken är spännande och hoppas det kommer smaka över mina förväntningar :)

  SvaraRadera
 4. Oh ja, här är det massor av julstämning redan!!! Jag dricker ju inte vinglögg och inte heller té, så det där lät heläckligt måste jag säga...haha! Jag håller mig till min egna saftglögg jag:))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra hahaha. Någon skrev på min instagram att Blossa borde ha en alkoholfri årgångsglögg och det är sant. Härligt med all julstämning du har - du får gärna smitta av dig på mig =)

   Radera