onsdag 23 september 2015

Hemmagjorda julklappar

Att ge bort hemmagjorda julklappar är faktiskt lite av en favorit. Jag gillar att det läggs ner tid på presenter och att få något hemgjort är något som jag själv uppskattar.
I år ska jag försöka ta det till en ny nivå: hemmasytt!

Ni som följt min Instagram vet ju att jag sydde mina första par byxor och mössa ever i helgen:

Mössan
Byxorna
Eftersom det var första gången jag sydde något som ska bäras på kroppen så behövs ju mina kunskaper förfinas minst sagt, men jag är ändå nöjd - kanske nybörjartur, men det gör ju inget. 

Det finns så sjuuuukt mycket fina barntyger och när jag hittade detta på Ohlssons tyger så kände jag att en julklänning eller en fodrad mössa med tillhörande halsduk och vantar skulle sitta på sin plats - eller vad tror ni?
bild från Ohlssons tyger
Finns det någon annan julbloggare som syr och vad syr ni och har ni några roliga (läs ENKLA) mönster att dela med er av?  Som nybiten synörd är jag lyrisk över tyger just nu och ska så fort jag avslutat här klicka hem lite jultyger tänkte jag - till vad? Ingen aning än, mennått ska jag väl komma på  =)

//Jessica

4 kommentarer:

 1. Jag älskar att sy! Syr mestadels lapptäcken, kuddfodral, necessärer/pennskrin och tygpåsar. Denna har jag bland annat sytt i julklapp till en kompis: http://kitschycoo.blogspot.se/2010/08/tutorial-drawstring-gym-pe-kit-backpack.html - superenkelt!

  Här finns en tutorial för en enkel necessär: http://www.designsponge.com/2010/09/sewing-101-zippered-case.html

  Sen har jag också sytt julklappssäckar (se min blogg), och det enklaste och mest praktiska av allt måste ju vara fodral till laptopen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fin necessär - får jag försöka mig på någon gång =)
   Ja, säckar och julpåsar till presenter brukar jag sy - det är roligt och larvigt enkelt.

   Radera
 2. Å men vad roligt att kunna sy. Det blev ju superfina kläder ! en mössa i det där juliga tyget vore ju superfint :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har ju lång väg kvar att gå innan jag är något syess, men en måste ju börja någonstans. Ska se om jag vågar mig på att sy något till mig själv också - en mössa i tyget kanske =)

   Radera