torsdag 24 november 2011

Julafton

... är bara en månad bort!
Hur galet, men underbart, känns inte det?
Idag när jag kommer hem från jobbet ska det bakas saffranskringlor och möjligtvis lite pepparkakor - om orken och tiden finns efter middag, yoga och dusch. Annars blir det till att julpynta hemmet. Eftersom min mamma kommer imorgon och firar advent här, så känns det roligare att ha det någorlunda klart när hon kommer.
Helgen kommer i alla fall att gå i julens tecken (som den alltid gör när mamma kommer i advent); julklappsshopping, julmarknad i Gamla Linköping, obligatoriska wiigolf & bowlingturneringen och glögg och pepparkakor - kan helt enkelt inte bli så mycket bättre. Med en månad kvar gäller det att ligga i ;)

Vad är era adventsplaner, storslaget eller lugnt adventsmys?
//J

11 kommentarer:

 1. Vilka maffiga dagar du har framför dig! Mäkta imponerad om du hinner med allt ikväll.
  Helgen har vi sagt ska bli en myshelg. Troligtvis lite pepparkaksbak. Sonen sjunger "En Sockerbagare" hela dagarna nu för de över julsånger på förskolan så det kan ju vara passande.
  Jag gillade din kombo med wii & glögg!

  SvaraRadera
 2. På första advent brukar jag ta fram ljusstakar och stjärnor och byta alla gardiner. Så det blir en hel del strykande på första advent för mig, men samtidigt har jag premiär för julmusiken så då går det så bra att stryka. Sen ska vi på skyltsöndagen en sväng tänkte vi.

  SvaraRadera
 3. Det troliga är att det blir lugnt adventsmys fast helst färdigjulpyntat förutom granen.

  SvaraRadera
 4. Jag ser fram emot de hembakta pepparkakorna o saffranskorporna.

  SvaraRadera
 5. Det blir till att ta fram adventspyntet, städa huset och sedan har jag en hel del skolsaker som behöver fixas. På söndag blir det skyltsöndag inne i Uppsala - marknad, underhållning, kröning av Uppsalas lucia och fyrverkerier bland annat. Väldigt mysigt!

  SvaraRadera
 6. många julmarknader som ska hinnas med :)

  SvaraRadera
 7. SV: Jag verkligen försöker och det är inte meningen att jag ska ta ut det på min julblogg - men det är så svårt att njuta fullt ut av julen när andra saker tar desto större plats.
  Jag blir glad när jag hör att någon verkligen förstår och känner igen tankarna på sätt och vis.
  Du ska veta att det värmer.
  Kramar

  SvaraRadera
 8. SV: Jag verkligen försöker och det är inte meningen att jag ska ta ut det på min julblogg - men det är så svårt att njuta fullt ut av julen när andra saker tar desto större plats.
  Jag blir glad när jag hör att någon verkligen förstår och känner igen tankarna på sätt och vis.
  Du ska veta att det värmer.
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Tiden går snabbt nu. Men julkänslan kommer inte förrän det börjar snöa. :)

  Om du vill få fler läsare här har jag ett förslag! Om du skriver ett litet inlägg och tipsar om min sajt om juldekorationer Julstamning.com, så kan jag tipsa om den här bloggen i min blogg Athos.se.

  Mejla mig om det låter intressant! santos@athos.se

  Mvh

  SvaraRadera
 10. Planer? Här blir det som det blir. ;) Jag har t.ex. inte lyckats få upp adventsljusstakarna i tid i år men är just i färd med att putsa fönstren och baka saffransbullar så det ska det väl snart bli ändring på! Ha en superfin helg!

  SvaraRadera